Autor: Tööstusuudised.ee • 6. veebruar 2020

Carlsberg on viie aastaga vähendanud süsinikheitmeid 30 protsenti

Carlsberg Grupp saavutas eelmisel aastal oma tehastes 30-protsendilise süsinikheitmete languse võrreldes 2015. aastaga ning seda suuresti tänu tehastes kasutatava taastuvelektri osakaalu tõusule, kontserni veekasutus on sama ajaga kahanenud 12 protsenti.
Mullu sügisel tutvustas Carlsberg ka kahte nn “paberist” pudeli prototüüpi, mis on sajaprotsendiliselt looduslikest allikatest valmistatud ja taaskasutatavad.
Foto: Carlsberg

“Alates meie kestlike eesmärkide täitmisele suunatud programmi Together Towards Zero käivitumisest oleme koostöös juhtivate ekspertide ja lähedaste partneritega meie tehaste asukohtades suutnud süsinikheitmete ja veekasutuse näitajate osas astuda suure sammu lähemale oma 2030. aasta ambitsioonidele,” kommenteeris Carlsberg Grupi tegevjuht Cees ‘t Hart.

Võrreldes 2018. aastaga vähenesid süsinikheitmed mullu 13 protsenti ning veekasutus alanes aastaga kolm protsenti. Emissioonide vähendamine on osa grupiülesest efektiivsusprogrammist, mille tulemusel on grupi tehastes taastuvelektri kasutamise osakaal tõusnud 56 protsendini.

Viie aastaga on kivisöe kasutamine tehaste energiatarbes kahanenud 89 protsenti ning kontserni viimased kivisöe-põhised asukohad Indias ja Poolas võtavad uued energiaallikad kasutusele tänavu.

Programmi Together Towards Zero eesmärk on 2030. aastaks saavutada kõikides Carlsbergi tehastes süsinikheitmete nulltase. Aastaks 2022 on Carlsberg seadnud eesmärgiks süsinikheitmete 50-protsendilise vähenemise ning taastuvelektri kasutamise sajaprotsendiliselt.

Carlsberg gruppi kuuluvas tänavu 200. juubelit tähistavas Saku Õlletehases pärineb juba täna kogu kasutatav elekter taastuvatest allikatest ning tehas on pühendunud kõigi kontserni poolt seatud kestlike eesmärkide täitmisele.

Teiste märgiliste arengutena kestlikele eesmärkidele suunatud tegevustes tõi Carlsberg grupp välja elektritoitel 26-tonniste veoautode toomise Šveitsi turule, multipakkidel kilekasutust märkimisväärselt vähendava Snap Pack tehnoloogia, taaskasutatud kilepakendi juurutamise ning täielikult taaskasutatud materjalist plastpudeli. Mullu sügisel tutvustas Carlsberg ka kahte nn “paberist” pudeli prototüüpi, mis on sajaprotsendiliselt looduslikest allikatest valmistatud ja taaskasutatavad.

Carlsbergi 2017. aastal käivitatud programm Together Towards Zero süsinikheitmete eesmärgid tuginevad ÜRO kestliku arengu eesmärkidega ning on kooskõlas ka Pariisi Kliimaleppes sätestatuga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077