Autor: Tööstusuudised.ee • 4. veebruar 2020

Trüki- ja pakendiliit arendab rahvusvahelist koostööd

Eesti Trüki- ja Pakenditööstuse Liit (ETPL) on viimase paari aastaga tublisti rahvusvahelist koostööd arendanud ja kohe alustakse ka projektiga, et trükitööstusesse uut põlvkonda tuua.
Print Besti trükikoda
Foto: Print Best

Ühine jõud ja koostöö eri tasanditel on liidu üks peamisi funktsioone, ütles pakendi- ja trükiliidu juht Katre Savi.

"Viimase paari aasta jooksul oleme liidu tasandil tugevalt rahvusvahelist koostööd laiendanud. Pikaajaline kuulumine Euroopa trükiassotsiatsiooni INTERGRAF on olnud kasulik ja vajalik. Nüüd oleme koos teiste liikmesriikidega alustamas projekti pealekasvava põlvkonna paremaks kaasamiseks trükitööstusesse," selgitas Savi. "Kuulume ka rahvusvahelisse organisatsiooni Two Sides, mille Põhjamaade võrgustiku partnerina toetame paberi väärtustamist ja jätkusuutlikku kasutamist, samuti osaleme Põhjamaade võrgustiku Grafkom tegevustes."

Eesti Trüki- ja Pakenditööstuse Liit aktiivselt ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi Tööstus 2030 koostöökogus. „Käesolevast aastast on trüki- ja pakenditööstuse teemad tugevamalt esindatud ka väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri Kaimar Karu kutsel koos käivas tööstuspoliitika ekspertkogus, mille koosseisu on alates 2020. aasta jaanuarist ETPL esindajana nimetatud volikogu esimees ja Metaprint ASi juht Martti Lemendik," jätkas Savi.

Eesti Trüki- ja Pakenditööstuse Liit sai jaanuaris ka uue liikme, kelleks on Viljandis tegutsev raamatutrükikoda Print Best OÜ. Ettevõtte müügikäive oli 2018. aastal 9,9 miljonit eurot, millest eksport moodustas 72%, raamatutest aga suisa 90%. Viljandi ettevõte saadab raamatuid näiteks Prantsusmaale, Saksamaale, Hollandisse, Poolasse, Lätti, aga ka Ühendkuningriiki, Iirimaale, Islandile ja pisut ka Ameerika Ühendriikidesse.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077