• 17.12.19, 14:29

OECD: Eesti jääb tootlikkuses teistest maha

Aeglustuva majanduskasvu tingimustes muutub üha akuutsemaks Eesti tootlikkuse näitajad, mille parandamisel ei ole vaadata kuhugi mujale kui erasektori poole.
Rahandusminister Martin Helme kinnitas, et Eesti kavatseb infrastruktuuri laialdaselt investeerida, kuid pensionisüsteemi kriitika kuulatakse alati ära, kuid sellega minnakse edasi.
  • Rahandusminister Martin Helme kinnitas, et Eesti kavatseb infrastruktuuri laialdaselt investeerida, kuid pensionisüsteemi kriitika kuulatakse alati ära, kuid sellega minnakse edasi. Foto: Andras Kralla
"Eesti majandusega on kõik hästi, majanduskasv on olnud aastaid suurepärane ja teistest OECD riikidest kiiremgi. Tõusnud on ka palgad, mis on samuti positiivne, aga tootlikkus peaks ka kaasa minema," rääkis Eesti majandusülevaate tutvustamiseks Tallinna väisanud OECD asepeasekretär Ulrik Vestergaard Knudsen.
Ülevaatest selgub, et Eesti seadusandlus on ettevõtlussõbralik, avaliku sektori digiteerimine samuti heal tasemel. Aga tootlikkuses on jõukamatele riikidele järelejõudmine pidurdunud. Küsimus on Knudseni sõnul ettevõtete digiteerimises, kus tootlikkus võiks hoobilt tõusta.
"Efektiivsus ja kasv ärisektoris võiks kasvada 1,5 protsenti, kui lihtsalt kasutataks rohkem digitaalseid oskuseid," ütles Knudsen ja märkis, et OECD riikidega võrreldes on tegemist anomaalse olukorraga, kus Eesti IKT-sektor on teistest riikidest ees, aga see ei kajastu tööstuses või muudes "vanema" majanduse sektorites.
Loe pikemalt Äripäevast.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 23.10.24, 21:54
Millega arvestada talviste tööriiete valikul?
Spetsiaalne talvine tööriietus on hädavajalik, et külmas ja karmides ilmastikutingimustes töötades oleks soe, mugav ja ohutu. Talveriietuse konkreetne tüüp sõltub töö iseloomust, ohutusnõuetest ja ilmastikutingimustest. Grolls tööriiete ja isikukaitsevahendite kaupluste juhataja Martin Lokk annab ülevaate olulistest punktidest, mida peaks arvesse võtma talviste tööriiete valimisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele