Autor: Kristjan Pruul • 17. detsember 2019

OECD: Eesti jääb tootlikkuses teistest maha

Rahandusminister Martin Helme kinnitas, et Eesti kavatseb infrastruktuuri laialdaselt investeerida, kuid pensionisüsteemi kriitika kuulatakse alati ära, kuid sellega minnakse edasi.
Foto: Andras Kralla
Aeglustuva majanduskasvu tingimustes muutub üha akuutsemaks Eesti tootlikkuse näitajad, mille parandamisel ei ole vaadata kuhugi mujale kui erasektori poole.

"Eesti majandusega on kõik hästi, majanduskasv on olnud aastaid suurepärane ja teistest OECD riikidest kiiremgi. Tõusnud on ka palgad, mis on samuti positiivne, aga tootlikkus peaks ka kaasa minema," rääkis Eesti majandusülevaate tutvustamiseks Tallinna väisanud OECD asepeasekretär Ulrik Vestergaard Knudsen.

Ülevaatest selgub, et Eesti seadusandlus on ettevõtlussõbralik, avaliku sektori digiteerimine samuti heal tasemel. Aga tootlikkuses on jõukamatele riikidele järelejõudmine pidurdunud. Küsimus on Knudseni sõnul ettevõtete digiteerimises, kus tootlikkus võiks hoobilt tõusta.

"Efektiivsus ja kasv ärisektoris võiks kasvada 1,5 protsenti, kui lihtsalt kasutataks rohkem digitaalseid oskuseid," ütles Knudsen ja märkis, et OECD riikidega võrreldes on tegemist anomaalse olukorraga, kus Eesti IKT-sektor on teistest riikidest ees, aga see ei kajastu tööstuses või muudes "vanema" majanduse sektorites.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077