Autor: Dmitri Fefilov • 16. detsember 2019

Paldiski miljarditehase ümber kuhjuvad ohumärgid

Veel eelmisel aastal mõisteti Paldiski miljarditehase plaani vedav Juha Mikkonen Soomes süüdi ulatuslikus finantspettuses.
Foto: Mihkel Maripuu / Eesti Meedia / Scanpix
Paldiski miljarditehase projekti juht Juha Mikkonen sai mullu karistada ulatusliku finantspettuse eest ja tänavu jaanuaris ütles ta politseile, et on töötu. Lisaks süüdistab Mikkonen temaga Eestis koostööd teinud Toivo Asmerit 100 000 euro väljapressimises.

Kevadel avalikuks tulnud plaan rajada Paldiskisse miljarditehas saavutas Eestis suure tähelepanu. Isegi peaminister Jüri Ratas avaldas projektile toetust. Uudis rõõmustas kõiki eriti seetõttu, et Tartu lähedale kavandatud tselluloositehase läbikukkumine tekitas hirmu, et Eestis enam ei õnnestugi suuri tööstusinvesteeringuid ellu viia. Kuid eufooria keskel unustati küsida, kes on tegelikult investor ja tema esindaja Juha Mikkonen.

Metanoolitehase Paldiskisse rajamise idee tuli Šveitsi kontsernilt Larkwater Group, mille juhiks nimetab end soomlane Juha Mikkonen. Lääne-Harju vald on nüüdseks korraldanud hanke planeeringu läbiviimiseks.

Eelmisel nädal ilmus Eesti Ekspressis artikkel, kus räägitakse, et Larkwateriga pole võimalik ühendust saada ning ei ole võimalik tõestada ka kontserni 10miljardist käivet, kuna see loodi alles 2018. aastal. Kontserniga seotud isikute kett viib aga välja Kasahstani.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077