Autor: Tööstusuudised.ee • 9. detsember 2019

Elme Metall suurendab oluliselt oma kohalolekut Leedus

BLRT Gruppi kuuluv tütarettevõte Elme Metall käivitas Leedus miljoniprojektid. Novembris tehti Klaipėda vabamajandustsoonis algust tootmis- ja logistikakompleksi ehitusega, samuti sai Vilniuses soetatud tootmis- ja logistikakeskus.
ELME Metalli tehases Kopli poolsaarel.
Foto: Andres Haabu

Leping tänapäevase tootmis- ja logistikakompleksi ehitamiseks ning arendamiseks Klaipėda vabamajandustsoonis allkirjastati novembri keskel. Tootmine tõmmatakse kava kohaselt käima 2020. aasta teises pooles. Järgmise arendusetapi käigus pannakse püsti lehtvaltstoodete ja profiilmetalli töötlemiseks mõeldud tootmisüksus. Projekti käigus investeerib BLRT Grupp 7,6 ha suuruse ala arendamisse ligi 20 miljonit eurot.

„Täna korraldab ettevõte Klaipėda piirkonnale suunatud tegevust Klaipėda sadamaalal. Moodsa tootmis- ja logistikakompleksi rajamine ning arendamine Elme Metalli strateegia järgi nõuab täiendavat tootmis- ja laopinda,“ selgitab Elme Metalli juhatuse esimees Georgi Grigorjan.

Samuti ostis Elme Metall novembri lõpus SteelTrade'ilt Vilniuses 27 000 ruutmeetri suuruse krundi, kus paikneb nii tootmis- ja logistikakompleks kui ka armatuuri- ja teeninduskeskus, mille pindala on 11 000 m2.

„Investeering uue kompleksi soetamisse ja ehitusse on järjekordne samm Elme Metalli arengustrateegia teokstegemisel. Tänu tootmisvõimsuste laienemisele ja kiirteede lähedusele saame luua jae- ja hulgimüügi arenguks soodsamad tingimused ning tõsta klienditeeninduse taset. Kõik see võimaldab meil oluliselt tugevdada oma turupositsiooni nii Leedus kui ka teistes Balti riikides,“ räägib Georgi Grigorjan.

Elme Metall on Leedu turul tegutsenud alates 2004. aastast. Täna on ettevõtte käsutuses arenenud tootmis- ja logistikataristu, mis koosneb neljast filiaalist ja kolmest tipptehnoloogial põhinevate seadmetega varustatud teeninduskeskusest.

Elme Metall tegeleb terasvaltstoodete müügi ja metalli töötlemisega, olles selle valdkonna turuliider Baltimaades. Elme Metall on täna enam kui 500 töötajaga rahvusvaheline ettevõte, talitledes nii Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Poolas kui ka Venemaal.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077