Autor: Äripäev • 28. november 2019

Oskari Lihatööstus põhjendab listeeriat halva kokkusattumisega

Foto: Erik Prozes
Oskari Lihatööstuse juht Aldo Parik selgitab listeeriabakteri sattumist ahjufileesinki tehnilise rikke ja inimfaktori koosmõjuga.

Selveri tütarfirma Kulinaaria OÜ leidis novembri algul toorainete analüüsimise käigus listeeriabakteri Oskari Lihatööstuse ahjufilee-singist, mida toodeti ainult Kulinaaria OÜ-le. Toode ei jõudnud tarbijateni ning kõik tootmisest võetud proovid olid negatiivsed, teatas Oskari Lihatööstus.

„Kõnealuse ahjufilee valmistamise tehnoloogia erineb oluliselt teiste kuumtöödeldud sinkide ja vorstide valmistamise tehnoloogiast,“ selgitas Parik. „Kui teised tooted valmivad programmjuhtimisega ahjus algusest lõpuni, siis ahjufilee valmistamine toimub kolmes etapis, kus maitsestamisele järgneb kuumutamine, mis antud partii puhul ei olnud piisav, kuna etteantud temperatuur jäi saavutamata ahju temperatuurianduri rikke tõttu. Antud juhul oli tegu tehnilise rikke ja inimfaktori koosmõjul.“

„Tänan meie klienti Kulinaaria OÜ-d, kes Selveri Köögi nime all toitlustusteenust pakub – tänu nende efektiivsele kontrollile ei jõudnud ohtlik toode tarbijateni,“ ütles Parik, kes loodab taastada omavahelise usalduse ning jätkata koostööd. „Pärast leidu võetud kordusproovid toodetest ja seadmetelt olid kõik negatiivsed,“ kinnitas ta.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077