• 28.11.19, 16:09
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Oskari Lihatööstus põhjendab listeeriat halva kokkusattumisega

Oskari Lihatööstuse juht Aldo Parik selgitab listeeriabakteri sattumist ahjufileesinki tehnilise rikke ja inimfaktori koosmõjuga.
Oskari Lihatööstus põhjendab listeeriat halva kokkusattumisega
  • Foto: Erik Prozes
Selveri tütarfirma Kulinaaria OÜ leidis novembri algul toorainete analüüsimise käigus listeeriabakteri Oskari Lihatööstuse ahjufilee-singist, mida toodeti ainult Kulinaaria OÜ-le. Toode ei jõudnud tarbijateni ning kõik tootmisest võetud proovid olid negatiivsed, teatas Oskari Lihatööstus.
„Kõnealuse ahjufilee valmistamise tehnoloogia erineb oluliselt teiste kuumtöödeldud sinkide ja vorstide valmistamise tehnoloogiast,“ selgitas Parik. „Kui teised tooted valmivad programmjuhtimisega ahjus algusest lõpuni, siis ahjufilee valmistamine toimub kolmes etapis, kus maitsestamisele järgneb kuumutamine, mis antud partii puhul ei olnud piisav, kuna etteantud temperatuur jäi saavutamata ahju temperatuurianduri rikke tõttu. Antud juhul oli tegu tehnilise rikke ja inimfaktori koosmõjul.“
„Tänan meie klienti Kulinaaria OÜ-d, kes Selveri Köögi nime all toitlustusteenust pakub – tänu nende efektiivsele kontrollile ei jõudnud ohtlik toode tarbijateni,“ ütles Parik, kes loodab taastada omavahelise usalduse ning jätkata koostööd. „Pärast leidu võetud kordusproovid toodetest ja seadmetelt olid kõik negatiivsed,“ kinnitas ta.
Loe pikemalt Äripäevast.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 31.01.25, 11:35
Ettevõtete territooriumid peidavad endas palju tuleohutusriske – kuidas neid maandada enne, kui käib päriselt „pauk“?
Ühe ettevõtte alalt ehitusmaterjalide või kütuse vargus on ärile suur kahju. Kui süttib tootmishoone või masin, võib see tähendada mitu miljonit varakahju ning halvemal juhul ohtu inimeludele. Varajane riskide maandamine ja mitu sammu ette mõtlemine võib õnnetuse korral päästa terve äritegevuse.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele