Autor: Neeme Korv • 21. november 2019

Aasta tööstur Arno Kütt: Cleveron läheb maailma vallutama

Kuigi analüütikud räägivad murelikult jahenemisest ja süvenevast pessimismist, võivad just raskemad ajad saada tööstuses stardipakuks uutele läbimurretele, rääkis Eesti aasta töösturiks valitud Cleveroni asutaja ja juht Arno Kütt.
Tallinn 20NOV2019. Konverents Tööstuse Äriplaan 2020. Foto Raul Mee
Foto: Raul Mee

Palju õnne, ja ajakirjanduslikult küsides: mis tunne on olla aasta tööstur? Kas seda tiitlit on raske kanda?

See on kindlasti väga suur tunnustus. Kuigi personaalne on see tegelikult tunnustus kõigile Cleveroni töötajatele, kes on oma panuse andnud. Olen rõõmus, et see tunnustus tuli just Viljandisse, mis näitab, et tööstusega saab tegeleda ka väljaspool Tallinnat ja Tartut.

Ütlesite, et Cleveroni näitajad tulevad paremad kui mullu. Millise eesmärgi järgmise aasta käibeks olete seadnud?

Mullustest käibenumbritest oleme juba üle. Täpseid numbreid ei oska peast öelda, aga, nagu öeldud, meie põhirõhk on suunatud uute toodete turuletoomisele, fookus uutele klientidele ja müügivõrgu laiendamisele.

Mis peaks juhtuma, et saaksite aasta lõpus öelda, et see läks kõik hästi?

Oleme jaganud gloobuse üheksaks piirkonnaks ja kui meil on tuleval aastal seitsmes-kaheksas piirkonnas esimesed tooted püsti pandud ja jätkutellimused tulnud, siis saame küll öelda, et aasta on väga hästi näinud.

Maailmavallutus!

(Naerab.)

Veel arvudest rääkides – oleme avalikest allikatest lugenud, et paar Cleveroni väikeosanikku on oma osaluse müünud 1300 euroga aktsia ning oleme toimetuses arvutanud, et Cleveroni väärtus võiks olla hinnanguliselt 330 miljonit eurot. Kuidas kommenteerite?

See on teema, mida mina ei oska ja võib-olla ei tahakski kommenteerida. Eks kui müüakse ja sellist nõudlust on, siis… no ma olen ka foorumitest lugenud seda ja olen kuulnud ka Äripäeva hinnangut. Võtan seda pigem kui sellist hinnangut.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077