Autor: Äripäev • 20. november 2019

Aasta töösturiks kuulutatud Arno Kütt: "Ettevõtlus on nagu rallisõit!"

Arno Kütt aasta töösturi tiitli üleandmisel
Foto: Raul Mee, fotograaf
Täna toimuval Tööstuse äriplaani konverentsil selgus aasta töösturi konkursi võitja ehk aasta tööstur 2019, kelleks sai Cleveroni asutaja Arno Kütt.

Arno Kütt on juht, kelle mõtteviis, visioon ja tegutsemistahe on Viljandis kui tõeliselt värske tuuleiil tänases majanduselus, kõlas põhjenduses, miks just Kütt peaks olema aasta tööstur.

Tänavu teatas Cleveron, et käivitab koostöös Eesti Ettevõtluskõrgkooliga Mainor Cleveroni Akadeemia, mille eesmärk on pakkuda Viljandis eraldi rakenduskõrgharidust. Omanimelise akadeemia kaudu hakkab ettevõte rahastama robootikatarkvara arenduse õppekava tudengite õppekulusid, majutust ja toitlustust ning maksab ka üliõpilastele stipendiumi.

Cleveron paistab silma ka tootearendusega. Alles augustis tutvustas ettevõte uut toidurobotit, mis hakkab pakkide asemel hoiustama toidukaupu. Juunis avaldas Cleveron, et alustab koostööd Tšiilis baseeruva Falabella Retailiga.

"Juhina pean ma end nii-öelda mängivaks treeneriks. Löön ise kaasa ja osalen arendustöös. Seal käivitavad mind eelkõige väljakutsed. Eriti kui keegi ütleb, et seda pole võimalik teha, on hea tõestada vastupidist. Kuid üksinda ei tee kunagi midagi, suured väljakutsed saab vastu võtta ainult koos tiimiga. Väljakutse on siinkohal ka see, kuidas meeskonda veenda, et see asi on võimalik ära teha," ütles Arno Kütt hiljuti antud intervjuus.

"Ettevõtte juhtimine on nagu rallisõit, kogu aeg tuleb anda gaasi või pidurit, oluline on leida nende vahel õige tasakaal. Sirge peal tuleb anda gaasi ja kurvis pidurdada," ütles Arno Kütt.

ABB Balti riikide juht ja konkursi žürii liige Jukka Patrikainen ütles, et Eesti töötleva tööstuse tegijad väärivad esile tõstmist, sest tegu on Eesti suurima majandussektori esindajatega.

Aasta töösturi konkurssi korraldasid juba teist aastat järjest Äripäev, Tööstusuudised.ee ja ABB Eesti. Žüriisse kuuluvad eelmise aasta võitja Heiki Einpaul (Hekotek), Jukka Patrikainen (ABB), Igor Rõtov (Äripäev), Tanel Rebane (EAS), Mait Palts (Eesti Kaubandus-Tööstuskoda) ja Kaupo Reede (Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium).

Selle aasta konkursile laekus kokku 14 kandidaati. Nominendid olid Ruth Oltjer (Chemi-Pharm), Arno Kütt (Cleveron), Juhan Viise (Aru Grupp), Mihkel Tammo (Estanc) ja Urmo Sisask (HY Tech Comp/Hyrles).

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077