Autor: Tööstusuudised.ee • 7. november 2019

Farmi hoiab uue korgiga aastas kokku 18 tonni plastikut

Farmi Piimatööstus võttis kasutusele uue 25% kergema korgi, millega hoiab aastas kokku 18 tonni plastikut.
Farmi Jõhvi tootmisüksus toodab kuus ligi 4500 tonni piimatooteid
Foto: Julia-Maria Linna

Farmi Piimatööstuse Jõhvi tehas võttis äsja kasutusele uue kergema korgi, mida kasutatakse ühe- ja kolmveerandliitriste pure-pakkide pakendamisel. Peagi võetakse kergem kork kasutusele ka pooleteise- ja kaheliitriste pakendite puhul. Farmi Piimatööstus kasutab aastas kokku ligi 17 miljonit korki.

„Tootmise efektiivsuse tõstmine käib tänapäeval käsikäes keskkonna säästmisega ning kergemale korgile üleminekuga säästame lisaks suurele plastiku kogusele ka veokuludelt – meie aastane veokoorem vähenes samuti 18 tonni võrra,“ märkis Farmi Piimatööstuse turundusjuht Helen Ojamäe.

Farmi Jõhvi tootmisüksus toodab kuus ligi 4500 tonni piimatooteid, millest 60% käibest moodustavad põhipiimatooted nagu piim, keefir, hapukoor ja pett ning 40% lisandväärtusega piimatooted.

Tere AS ja Farmi Piimatööstuse AS on Eesti juhtiv piimatööstuste grupp, mille konsolideeritud turuosa värskete piimatoodete turul on 40% ning tootevalikusse kuulub ligi 400 erinevat piimatoodet.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077