Autor: Jaanus Vogelberg • 6. november 2019

HKScan püüab lihale lisa leida

HKScan kontserni tegevjuht Tero Hemmilä
Autor: Liis Treimann

Lihatööstus HKScan teatas börsile saadetud üheksa kuu tulemuste kommentaaris, et kavatseb oma tootevalikut "mitmekesistada", kuigi liha jääb endiselt firma põhitooteks. Tulemusi on aidanud parandada ka Hiina seakatk, mistõttu on eksport Aasia riiki märgatavalt suurenenud.

Kolmandas kvartalis suutis HKScan üle pika aja plussi jõuda.

Börsile saadetud teates kirjeldas firma pikalt tootevaliku suurendamise strateegiat, kuid detailidesse siiski ei laskutud. Seega pole täpselt selge, millistest toodetest jutt käib. Küll aga märgiti, et prognoosid ja kogemus viitavad punase liha tarbimise vähenemisele, kuid samas suuremale nõudlusele linnuliha järele.

Ettevõte püüab saada ka litsentse Hiinasse lisaks sealihale veel ka linnu- ja loomaliha müügiks. Teates rõhutab HKScan ka liha olulisust tervislikus dieedis.

Kolmandas kvartalis suurenes HKScani netomüük 5,6 protsenti, 439,4 miljoni euroni. EBIT oli 4,5 miljonit eurot.

Ettevõtte teatel kasvas kasumlikkus kõigis riikides, kus HKScan tegutseb, mida põhjendati paranenud efektiivsuse ja kulude kontrolliga. "Soome linnulihatööstuse tulemuste paranemine jätkus ja oli üks põhilisi faktoreid EBITi ja rahavoogude paranemises grupi tasandil," seisab teates.

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077