Autor: Metsamajandusuudised.ee • 7. november 2019

Gert Rahnel: Ecobirchi tegevust soodustab USA-Hiina kaubandussõda

Ecobirch ASi juhatuse liikme Gert Rahneli sõnul ei olnud 2018. aasta kuigi hea, kuigi tehti ajalooliselt parimad tulemused.
Gert Rahnel , Ecobirch Pärnu
Foto: Mailiis Ollino

Liimkilbivabrikust ja saeveskist koosneva Pärnu puidutööstusettevõtte Ecobirch AS 2018. aasta müügituluks kujunes 21,3 miljonit eurot ehk ligi viiendiku võrra kõrgem eelnenud aasta tulemusest.

LOE LISAKS:

Puidutööstuse TOP: tipu vallutasid moodulmajade valmistajad ja aknatootja

Jaak Nigul: Eesti puitmajad ja puidust mööbel on maailmas tipptegijate seas

Saeveski põhirolliks on kase saematerjali tootmine liimkilbivabriku tarbeks, lisaks kasele kasutab liimkilbivabrik liimkilbi ja sõrmjätkatud komponentide tootmisel toormeks ka mändi. Ettevõtte olulisimad müügiturud on USA, Eesti, Saksamaa, Norra ja Lõuna-Korea, kusjuures seoses DIY toodete müügi kasvuga Ameerika Ühendriikide ehituskaubamajadesse on Ecobirthi müük sinna tõusnud.

Ecobirch AS juhatuse liige Gert Rahnel nendib, et 2018. aasta polnud kuigi hea, kuigi tehti ajalooliselt parimad tulemused. „Puidutööstuse turu mõttes räägiksin kase turust: palgihinnad olid rekordtasemel, ka saematerjalihinnad olid tõusus ja tõmme Aasia suunast nii palgile kui ka saematerjalile oli väga tugev. See pani suure surve kohalikele saeveskitele ja saematerjali edasitöötlejatele, kuna turgudel polnud enamasti võimalik lõpptoodetele samas suurusjärgus hinda juurde panna,” selgitab ta.

TASUB TEADA

Ecobirch AS pälvis tänavu Äripäeva Puidutööstuse TOPis 4. koha.

Loe täismahus artiklit Äripäeva teemaveebist Metsamajandusuudised.ee.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077