Autor: Tööstusuudised.ee • 5. november 2019

Eesti suurim tööstusmess Instrutec tähistab juubelit

6.–8. novembrini Eesti Näituste messikeskuses toimuv Eesti suurim rahvusvaheline masinatööstuse mess Instrutec tähistab oma veerandsajandat juubelit.
Messil Instrutec 2019 on võimalik näha uuemat tehnoloogiat ja tutvuda tööstusele vajalike teenustega
Foto: Erlend Staub

Oma veerandsajandat juubelit tähistaval Instrutecil on väljas 80 tööstusvaldkonna ettevõtet, kes tutvustavad oma uusimaid tooteid ja teenuseid, demoalal saab näha Eestis toodetud tipp-seadmeid. Samuti toimuvad töötoad, Eesti lahtised meistrivõistlused käsijootmises, Eesti masinaehitajate foorum, seminarid ja tippjuhtide päev.

„Tänavu näitame messil põnevaid tööstuslikke roboteid, samuti on kohale tulnud palju tarkvarafirmasid – vajab ju arenev tööstus ka uusi lahendusi,“ selgitab messi projektijuht Epp Sultsmann, kelle sõnutsi on end messil teiste seas tutvustamas näiteks sellised olulised masinatööstuse ettevõtted nagu Venten, SVS, Duroc Machine Tool või Abplanalp Estee, aga ka näiteks tööstusala automaatika- ja juhtsüsteemide lahenduste pakkujad ABB ja Klinkmann.

„Nüüd juba veerandsajandat korda toimuv masinatööstuse tippsündmus on ennast ajas tõestanud kompetentsikeskusena, kuhu valdkonna tegijad teavad ja tahavad igal aastal kokku tulla, et kogemusi vahetada ja uusi teadmisi juurde saada,“ lisas Sultsmann.

Rahvusvahelise tootearenduse-, tootmistehnika-, tööriista-, allhanke- ja tehnohooldusmessi Instrutec 2019 eksponendid toovad messikeskusesse esindusliku tootmistehnika valiku, mida on võimalik messikeskkonnas reaalselt töötavana näha. Samuti leiab messilt erinevates tootmisprotsessides kasutatavaid tööstusroboteid, automaatika- ja tarkvaralahendusi pakkuvaid ettevõtteid. Demoalal on väljas droonid, Ampler demoratas. Tutvuda saab Saunumi täisautomaatse kerisega, Saku Metalli uudistoodetega. Toimuvad Merkuuri mobiilsed töötoad, Tallinna Lasnamäe mehhaanikakooli õpilaste juhendamisel saab õppida keevitamist.

Messi seminariprogramm valmib koostöös Instruteci hea partneri Eesti Masinatööstuse Liiduga. Nii on kolmapäevane messipäev pühendatud planeerimise teemadele, samuti näidatakse uusi CNC-õppematerjale, neljapäeval tutvustatakse tööstustrende küberturvalisuses, automaatikas ja energiatõhususes ning toimub masinaehitajate foorum, reedel on aga kavas tippjuhtide päev, mis kannab pealkirja „Kes tihti teed küsib, see ei eksi ära.“

25. Tallinna rahvusvaheline tootearenduse-, tootmistehnika-, tööriista-, allhanke– ja tehnohooldusmess Instrutec 2019 toob kogemuste ja teadmiste vahetamiseks kokku valdkonna tipptegijad. Instrutecil osalevad ka tehnoloogiahuvilised noored, kel messilt saadud praktiline kogemus aitab ellu viia edasisi karjäärivalikud just tehnoloogiavaldkonnas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077