Autor: Tööstusuudised.ee • 29. oktoober 2019

Radius Machining laienes Pärnusse ja sihib uusi välisturge

Metallitööstusettevõtte Radius Machining sõsarfirma Radius Hydraulics avas septembris Pärnus esinduse. Välisturgudest keskendub ettevõte edaspidi ka Saksamaale, Šveitsile ja Austriale.
Veljo Konnimois
Foto: Tööstusuudised.ee

Pärnu esinduse avamine on Radius Machiningu juhi ja omaniku Veljo Konnimoise sõnul suur samm lähemale Kagu- ja Lõuna-Eesti klientidele. "Kui mõned aastad tagasi hüdraulikasuuna avasime, mõtlesime kohe ka esinduste peale. Nii jõudsime koostööni Kristo Kändma ja Greenflex Grupiga," rääkis Konnimois Tööstusuudistele saadetud teates.

Radius Machining ostis Kristo Kändma ettevõttes Greenflex Grupp osaluse ja nii sai uue ettevõtte nimeks alates 2018. aastast Radius Hydraulics OÜ.

"Rõõm on tõdeda, et nii väikese ajaga oleme kasvanud hüdraulikavallas tõsiseltvõetavaks ettevõtteks," märkis Konnimois.

Tallinna Tehnikaülikoolis masinaehitusinseneri eriala omandanud ja ligi 20 aastat hüdraulikaettevõttes töötanud Kristo Kändma sõnul tundis ta pikalt ühes ettevõttes töötades, et tööalane areng on seisma jäänud ja edasi tuleks liikuda omapäi. "Olen loomulikult oma eelmisele tööandjale väga tänulik kõigi nende aastate jooksul saadud kogemuste ja teadmiste eest," ütles Kändma.

Ta otsustas luua oma ettevõtte ja hüdraulikaturul jätkata. "Asutasin enda ettevõtte ja umbes aasta tegelesin üksiku hundina hüdraulikaturul," sõnas Kristo Kändma. Seejärel kohtus ta Veljo Konnimoisega, kellega ka koostööd alustas. Meestel tekkis mõte luua sünergia Kändma teadmiste ja klientide ning Radiuse hüdraulikalao vahel. Greenflex Grupp ühines Radiusega ning ettevõtte uueks nimeks sai Radius Hydraulics OÜ.

Tulevikuplaanide kohta lisas Konnimois, et järgmisel aastal on Radiusel plaanis siseneda ka silindrite tootmisesse. "Oleme pannud paika tagasihoidliku eesmärgi - tahame 2021. aastal toota 5000 ühikut. Paari aastaga peaksime Eestis jõudma TOP3 silindritootja sekka," avas Konnimois tulevikuplaane. "Selle pealtnäha väikese muutusega suudame koos koostööpartneritega toota ja tarnida paljude seadmete hüdraulikasüsteemidest 100%."

Konnimoise sõnul on pikem eesmärk kasvatada käivet kümme korda ja suurendada müügipiirkonda seniselt 500-1000 kilomeetri pealt 2000 kilomeetrini ehk lisaks Skandinaaviale on fookuses ka Saksamaa, Šveits ja Austria. "Lihtne see olema ei saa, aga motiveeriv küll," ütleb Konnimois.

Radius Hydraulics pakub hüdraulikateenuseid tööstus-, metsandus-, põllumajandus- ja logistikasektoritele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077