Autor: Äripäev • 1. oktoober 2019

Linnamäe sai loa omanimelise lihatootja ostmiseks

Margus Linnamäe.
Foto: Andras Kralla
Ärimees Margus Linnamäe ettevõte UP Invest sai konkurentsiametlit loa osta ulukiliha töötlemisega tegelev Linnamäe Lihatööstus.

Konkurentsiameti otsuses seisab, et koondumise osalised tegelevad mõlemad lihatoodete tootmise ja turustamisega Eestis, kuid nende ühine turuosa on antud kaubaturul alla 15%.

"Tulenevalt koondumise osaliste väikesest turuosast lihatoodete tootmise ja turustuse, sh jaemüügi valdkonnas, ei kahjusta antud koondumine kaubaturgude struktuuri ja puudub oht turgu valitseva seisundi tekkimiseks või tugevnemiseks," seisab otsuses.

AS Linnamäe Lihatööstus on 1992. aastal loodud lihatööstus, mis tegutseb Läänemaal. Ettevõte keskendub uluki-, sea-, veise-, lamba- ja kanalihatoodete valmistamisele, varumisele ja müügile. Toodang turustatakse peamiselt Eesti (üle 85%), Saksamaa, Prantsusmaa ja Skandinaavia jaeturgudel ning HORECA sektoris.

2018. aastal moodustas ASi Linnamäe Lihatööstus müügitulu 5,4 miljonit eurot. Ettevõte eksportis 768 000 euro väärtuses liha ja lihatooteid. Linnamäe Lihatööstuse puhaskasumiks kujunes 497 000 eurot.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077