Autor: Äripäev • 30. september 2019

Amet teatas agressiivsest bakterist Eesti kalatööstuses

President Kersti Kaljulaid külastas maikuus M.V.Wooli kalatööstust.
Foto: Liis Treimann
Mitme riigi uuringud viitavad, et Tallinna lähistel asuva M.V.Wooli kalatehases möllab muteerunud ja väga agressiivne bakter, millega on senistel andmetel nakatunud üle Euroopa 26 inimest, kellest kuus surid, neist kaks Eestis, teatas veterinaar- ja toiduamet.

Kalakuningas Mati Vetevool on kahtluste tekkimise algusest advokaatide abil vaidlustatud sisuliselt kõik, alates proovide võtmise kvaliteedist, kehtestatud karmimatest reeglitest kuni analüüsimeetodi pädevuseni.

"Meil ei ole küll praegu ühtegi põhjust kahelda selles, et just antud tootja toodang on põhjustanud selle puhangu," sõnas veterinaar- ja toidulaboratooriumi molekulaaranalüüsi osakonna juhataja Taavi Riit.

Euroopas puhkenud liseterioosipuhangus on süüdi Eesti tootja, viitab Euroopa Toiduohutusameti värske raport. Juba märtsis süüdistasid taanlased firmat M.V.Wool, mille omanik Mati Vetevool jääb endale kindlaks, et nemad süüdi ei ole.

Küll aga nentis Vetevool, et paar kuud õhus olnud kahtlused andsid hoobi eksportimisele. “Väga raske on välja saata, sest terve Euroopa on täis pasundatud, et meie oleme süüdi,” ütles ta.

Loe pikemalt Äripäevast.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077