Autor: Harro Puusild • 25. september 2019

Jari Suominen: Eesti on Stora Enso jaoks võtmetähtsusega

Stora Enso tippjuht nimetab Imavere üksust kontserni üheks tugevamaks.
Foto: Raul Mee
Eesti on suur Stora Enso ärist ja võtmetähtusega riik puidutoodete tootmises, rääkis Soome metsatööstuskontserni puidutoodete osakonna asepresident Jari Suominen Äriplaani konverentsil.

"Eesti on suur osa meie ärist," rääkis Suominen. "Oleme siinsete üksustega väga rahul ja jätkame nende arendamist, aga meie plaanid ei ole veel nii selged, et nendest siin rääkida. Oleme järjepidevalt investeerinud Imaveresse ja see on ka meie üks tugevamaid üksusi."

"Stora Enso jaoks on Eesti puittoodete tootmises võtmetähtsusega riik. Meil on siin kaks tehast ja Tallinna lähedal ka üks väike pakendamiskeskus. Meil on ka teenustekeskus Tallinnas. Käive on pea 240 miljonit eurot – seega on Eesti äärmiselt oluline," tunnistas Suominen.

Suomineni sõnul on metsandus ja puidutööstuse ning kogu sektori väärtusahel jõuliselt muutumas. "Meie vaates on Eesti võimekus väga suur, mis sobib hästi meie tingimustega. Siin on jätkusuutlikult majandatud metsad, teiseks tugev puiduvara ning olulised on ka innovatsioonikultuur ja ettevõtlikkus," rääkis ta.

Eestit nähakse Suomineni sõnul ka digitaliseerimise eestvedajana ning ühtlasi on Eesti võrreldes Põhjalaga ka kulude võrdluses konkurentsivõimeline. "Kui need kokku panna, siis meie äriplaan 2020 puidutoodete ja -konstruktsioonide puhul on väga positiivne."

"Meie Stora Ensos usume, et koos Eestiga saab meist juhtiv puidupõhiste lahenduste pakkuja. Saame ka puidutööstuse väärtusahelat palju muuta. Me peame olema jätkusuutlikud ja kiiresti kohanema ka pidevalt muutuvas keskkonnas," rääkis Suominen.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077