Autor: Kristjan Pruul • 10. september 2019

Riigikohus jättis Aidu tuulikute asjas õiguse Sõnajalgadele

Oleg (punase lipsuga) ja Andres Sõnajalg Eleon Greenist andsid juunikuus pressikonverentsi seoses tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ametile vastuse andmisega.
Foto: LIIS TREIMANN
Riigi taotlus tunnistada kehtetuks vendade Sõnajalgade Aidu tuulepargile antud ehitusload olid lootusetult hilja esitatud ning arendaja ehitusload on praeguse seisuga kehtivad.

Andres Sõnajalg ütles riigikohtu otsuse peale, et tal on hea meel tõdeda, et me elame ikkagi õigusriigis. Järgmise sammuna asuvad arendajad nüüd tekkinud kahjusid kokku arvutama. "Kindlasti esitame riigi vastu nõude."

Küsimusele, kui suurest kahjunõudest jutt käib, vastas Andres Sõnajalg, et tegemist on märkimisväärse numbriga, selle suurust täpsustamata. "Andke natuke aega. See võtab pisut kokkulugemist. Lõpuks oli ju kaheks ja pooleks aastaks peatatud 160 miljoni eurone leping," ütles ta.

Sõnajalg tõdes, et teoreetiliselt on neil alates tänasest ehitusload tagasi, kuid kohe kraanadele häält sisse ei panda. "See on nii suur projekt, et selle taaskäivitamine võtab aega. Kõigepealt tuleb hüvitada kahjud, mis on tekitatud," lisas ta.

Loe pikemalt Äripäevast.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077