Autor: Anu Jõgi • 6. september 2019

Saaremaa tehas sai uue omaniku

Tehas Kuressaares, aasta on 2005 ja tehas kannab veel Oumani asemel Enerpointi nime.
Foto: Julia-Maria Linna
Saaremaal Kuressaares tehast omav Ouman Group saab uue omaniku, Soome emafirma ostab ära Rootsi taustaga tööstuskonglomeraat Ernströmgruppen.

Ouman Estonia OÜ (endine Enerpoint Saare OÜ) toodab Kuressaares energiasäästlikke termoregulaatoreid, ventilatsiooni- ja jahutusseadmeid. Soome peakontori alla kuulub veel ettevõte Rootsis Göteborgis ja müügikontor Peterburis.

Ostja Ernströmgruppen on tööstuskonglomeraat, mis ostab hästi töötavaid ettevõtted huvitavates tööstusniššides Põhjamaades ja Balti riikides. Eesmärk on kombineerida väikefirmade parimad omadused suure firma pakutava stabiilsusega. Ettevõtete tegevusalad ulatuvad meresõiduohutuse seadmete tootmisest ja tehnikatööstusettevõtetest kuni elamute ja tööstushoonete energiatõhususeni. Ernströmgruppeni ettevõtete käive ulatus eelmisel aastal üle 2 miljardi Rootsi krooni ning ettevõttel on Skandinaavias ja Baltimaades üle 700 töötaja.

Ernströmgruppeni juhi Pontus Corneliuse sõnul sobib hooneautomaatika väga hästi kokku nende üldise strateegiaga. "Kooskõlas meie detsentraliseeritud juhtimismudeliga jätkab Ouman iseseisva ettevõttena ja oma senise juhtkonnaga", ütles Cornelius.

Ouman Groupi ost oli Ernströmgruppeni suurim tehing.

Ouman grupi käive oli eelmisel aastal 35 miljonit eurot ja ettevõttes töötas ligikaudu 300 inimest.

Ouman Eesti käive oli eelmisel aastal 17,8 miljonit eurot ja ärikasum 178 000 eurot. Käive kasvas aastaga ja kasum kahanes.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077