Autorid: Äripäev, Kristel Härma • 2. september 2019

Veskimägi lahkus Standardi juhi kohalt

Enn Veskimägi Standardi vabrikus Marja tänaval Tallinnas.
Foto: Andres Haabu
Reedel lahkus mööblitootja Standardi juhi kohalt Enn Veskimägi, kes on seda ettevõtet juhtinud 23 aastat.

Tema koha ettevõtte juhina võtab üle Priit Tamm, kes on Standardi juhatuses olnud pea 17 aastat. Veskimägi jätkab ettevõtte suuromanikuna ning liigub juhatusest ettevõtte nõukogusse.

"Me oleme koos töötanud kuskil 17 aastat, nii et valik oli ammu tehtud, juba mitu aastat tagasi, et nii saab olema. See oli minu otsus," rääkis juhi rolli üle andmisest Enn Veskimägi. "Ta on väga aktiivne inimene ja ta oli põhiliselt aktiivselt müügi ja turunduse peal. Nii nagu ma isegi kunagi," meenutas Veskimägi, kes töötas enne juhiks saamist Standardis kaks aastat müügi- ja turundusdirektorina.

Veskimägi sõnul oli tal juba mitu aastat plaanis nõukogusse minna, aga see võttis aega. "Nõukogus olen aktiivselt ja tegelen ikkagi turul ja Standardiga edasi. Lihtsalt leidsin, et vanusega oleks õige aeg noorematele üle anda," tõdes ta.

Kuna Veskimägi ja Priit Tamm on 17 aastat koos töötanud, peaks Tamm hoidma ettevõtet Veskimägi hinnangul enamvähem samal kursil. Muudatusi võiks Veskimägi sõnul tulla personali osas. "Aeg näitab. Me oleme väga ühtse meeskonnana töötanud, midagi strateegiliselt ja kardinaalselt muutusi ei tule."

Veskimägi on Standardi suurim omanik 65protsendise osalusega. Teised osanikud on ettevõtte uus tegevjuht Priit Tamm 23 protsendiga ja Standardi praegune nõukogu esimees Mati Peekma 12 protsendiga. Peekma on äriregistri andmetel volitatud nõukogu esimeheks 20. detsembrini.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077