Autor: Priit Pokk • 27. august 2019

Stora Enso juht lahkub ootamatult

Stora Enso juht Karl-Henrik Sundström 2014. aastal.
Foto: KIMMO BRANDT, EPA
Soome puidukontserni nõukogu teatas eile õhtul, et praegune ettevõtte juht Karl-Henrik Sundström lahkub ametist 2020. aasta esimeses kvartalis. Uue juhi otsingud on alanud.

Sundström liitus Stora Ensoga 2012. aastal saades toona ettevõtte finantsjuhiks. Tegevjuhi ametisse asus ta 2014. aasta augustis. Soome majandusleht Kauppalehti kirjutab, et tegemist on üllatusega, viidates sellele, et kui 60aastane Sundström viitab oma lahkumiskirjas kõrgele eale, siis lepingu järgi pensionini on veel viis aastat.

Talouselämä arvates on huvitav vaadata, kas Sundströmist saab nüüd mõne teise firma juht, liitub ta mõne firma nõukoguga või hakkab kvaliteetaega veetma. Tal on rantjee-eluks võimalus: Sundströmi aastapalk on juba pikka aega olnud miljoniklassist, eelmisel aastal teenis ta 2,4 miljonit eurot.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077