Autor: Harro Puusild • 12. august 2019

Kristjan Rotenberg lahkus Harju Elekter Elektrotehnikast

Harju Elekter Elektrotehnika otsustas ettevõtet restruktureerida ja tehasejuhi ametikoha kaotada. "Saime aru, et üks mõistlik lahendus on see ametikoht hetkel sealt vahelt ära võtta," tunnistas ettevõttest lahkunud tehasejuht Kristjan Rotenberg.
Kristjan Rotenberg
Foto: Tööstusuudised.ee

Augusti algul teatas Harju Elektri tütarfirma Harju Elekter Elektrotehnika tehasejuht Kristjan Rotenberg, et lahkus ettevõttest. Põhjus, miks Rotenberg ettevõttest lahkus, on majanduslik.

"Minu lahkumine sai lükke sellest, et ettevõtte käive on mõnda aega langenud. Selleks, et kohaneda uue reaalsusega ja toetada kasumis püsimist, nägime, et vaja on ka struktuuri kohandada, muuta see lamedamaks ja ühemaks. Saime aru, et üks mõistlik lahendus on see ametikoht hetkel sealt vahelt ära võtta," avas Rotenberg lahkumise põhjuseid Tööstusuudistele.

Ta lisas, et tema äraminek oli võimaliku lahendusena laual kevadel ja realiseerus juulis.

Keskendub teiste aitamisele

Edasiste plaanide kohta ütleb Rotenberg, et jätkab hetkel koolitaja-konsultandi rollis ja keskendub teiste ettevõtete aitamisele. "Mul on kaks suuremat teemat, mis mind ennast paeluvad. Üks nendest on tootmisprotsesside arendamine ja lean-metoodika ehk teiste ettevõtete aitamine protsesside timmimisel," märkis ta ja lisas, et praeguseks on paljud endised koostööpartnerid juba ka ühendust jõudnud võtta.

"Teine on vaimse vastupidavuse teema. Eelmisel nädalal tuli välja sotsiaalministeeriumi uuring selle kohta, et vaimne tervis on töövõimetuse üks peamisi põhjuseid Eestis. Selle peale kulub circa 2,8% ehk 572 miljonit eurot Eesti SKP-st ja see on teema, millest meil väga palju veel ei räägita, aga vajadus on suur," sõnas Rotenberg.

Veel tunnistas Rotenberg, et tal on väga head kogemused selles, mida stress võib inimesega teha. "Ja teisipidi, kuidas sellega on võimalik hakkama saada - jällegi mu enda kogemused. Ma näen, et mul on võimalus õpetada teisi, kuidas mitte läbi käia seda teed, mille mina käisin. Olen seda jaganud juba mitmetel konverentsidel ja arvan, et nüüd võiks ka koolituste formaadis ettevõtteid aidata."

"Stressiga on võimalik hakkama saada ja selleks on olemas lihtsad tehnikad. Sellest lihtsalt räägitakse nii vähe," rõhutas Rotenberg. "Kõik jätavad raudmehe mulje, aga tegelikult tuleb ju kõigil keerulisi perioode ette. Samamoodi räägitakse vähe nendest tehnikatest, mis on lihtsasti kasutatavad ja kättesaadavad - kuidas ennetada probleeme, hoida end vaimselt vastupidavana ja ennetada vajadust psühholoogi ja rohtude järele."

Võib tööstusesse tagasi minna

Rotenbergi sõnul täidabki ta oma päevi praegu kontaktvõrgustikuga suheldes ning huvi koolituste ja konsultatsioonide vastu on üles näidanud juba mitmed ettevõtted. "Mul on juba ka konkreetseid projekte või kliente, kes tahaksid koostööd alustada. Umbes kuu aega tegelen võrgutikuga ja usun, et sügisel alustan reaalsete projektidega," avas Rotenberg oma plaane koolitaja-konsultandina.

Lisaks ei välista Rotenberg, et võib tulevikus tööstusesse tagasi tulla ja mõnd tehast juhtima asuda. "Ma ei välista seda absoluutselt. Ma ei kiirusta valikute tegemisega. Alati olen valmis huvitavaid ideid arutama," poetas ta lõpetuseks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077