Autor: Äripäev • 30. juuli 2019

Soome laevaehitajal läheb hädasti töötajaid vaja

Kruiisilaev Costa Diadema külastab Dubrovnikut. Sellel on ainult 1862 kajutit, laeva ehitamine läks maksma 694 miljonit dollarit.
Foto: Tonci Plazibat/CROPIX/SIPA, Scanpix
Soomes Turu laevatehases algas Costa Cruisesele teise hiigellaeva ehitus, kuhu on vaja uut tööjõudu, keda tehas on valmis ise välja õpetama.

Uue laeva nimeks saab Costa Toscana ja seal on 2661 kajutit. See on esimene laev, mille ehitamisel läheb käiku tehasliin kogu uues pikkuses, esimest korda kasutatakse ka plasmalõikusmasinat.

„See seade on üks märkimisväärsemaid meie terasehalli 100 miljoni euro suurusest investeeringust,“ teatas Meyer Turku laevatehas. Kogu investeerimisprogramm ulatub 200 miljoni euroni. Raha kulus ka töökohtadele, seadmetele ja IT-süsteemile, ka palkas tehas juurde 200 töötajat.

„Meil on ikka veel oskustöötajatest puudus ja oleme valmis välja koolitama inimesi, kellel veel laevaehituses kogemust pole,“ märkis laevatehase tegevjuht Jan Meyer.

Tema sõnul on Turu laevatehasel ees pikk ja ennustatav tulevik, sest tellimusi on ees 2025. aastani.

Costa Cruisese esimene laev Costa Smeralda saab valmis oktoobris, teise laeva valmimisaeg on 2021. aasta kevadel. Mõlemad sõidavad veeldatud maagaasiga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077