Autor: Äripäev • 9. juuli 2019

ABB Grupp müüb päikeseenergia vaheldite äri itaallastele

ABB Grupi otsus müüa päikesevaheldite äri on kooskõlas ettevõte strateegiaga
Foto: ARND WIEGMANN
ABB Grupp müüb umbes 800 töötajat hõlmava päikeseenergia vaheldite äri Itaalia ettevõttele FIMER S.p.A. Kuigi mullu teenis ABB päikeseenergia segmendis ligikaudu 290 miljonit dollarit kasumit, loodab ABB müügitulu abil keskenduda teistele kasvuturgudele.

ABB Grupi elektrifitseerimise ärivaldkonna president Tarak Mehta sõnul on müük kooskõlas ettevõte kasvustrateegiga. „Jätkame süstemaatilist portfellihaldust, et tugevdada konkurentsivõimet ning keskenduda tulude kvaliteedile ja kõrgema kasvuga segmentidele,“ sõnas Mehta.

Päikesevaheldite ehk inverterite äritegevus hõlmab umbes 30 riiki. Teisalt tootmis- ning uurimis- ja arendustegevusega seotud üksused asuvad peaasjalikult Itaalias, Indias ja Soomes. „Päikeseenergia valdkond on FIMER-i jaoks väljakujunenud ja võtmetähtsusega fookus ning seetõttu usume, et ABB päikesevaheldite äritegevus saab hea omaniku. FIMER-i tulevane tooteportfell toetab edasist müügikasvu,“ ütles Mehta.

ABB ja FIMER tagavad klientidele ja töötajatele sujuva ülemineku. FIMER tagab kõik olemasolevad garantiid ja ABB annab üle äritegevuse koos kõikide kohustustega. Müügitehing jõustub eeldatavasti 2020. aasta esimeses kvartalis.

Tehing ABB tegevust Eestis ei puuduta

Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast, ettevõtte tegevus jaotub kolme valdkonda: müük (seadmed, süsteemid, korrashoiuteenused, projektid), tootmine (mootorid, generaatorid, ajamid, komplektalajaamad) ja äriteenused (raamatupidamis-, tarneahela juhtimis- ja personaliteenused ABB Grupi ettevõtetele).

Rohkem kui 25 tegevusaasta jooksul Eestis on ABB pälvinud viis korda Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse poolt välja antava „Aasta Välisinvestori“ auhinna ning korra Eesti parimale ettevõttele määratava „Ettevõtluse Auhinna“.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077