Autorid: Priit Pokk, Äripäev • 26. juuni 2019

Kirjaneni ettevõte kasvas mühinal

Graanul Investi juht ja suuromanik Raul Kirjanen.
Foto: Andras Kralla
Graanul Investi tütarettevõte OÜ Valga Puu müügitulu kasvas aastaga 64%, 40,1 miljoni euroni. Kiiret kasvu näitab ka kasum.

"2018. aastal püsisid ümarmaterjali hinnad puiduturul kõrgel tasemel. Valdavalt oli 2018. aasta ilmastik kuiv, mis soosis metsatöid ning täita õnnestus planeeritud raiemahud," kirjutab ettevõte Äripäeva Infopanka laekunud majandusaasta aruandes.

Eelmisel aastal omandati muu hulgas Tõrva ettevõte Dammix AS eesmärgiga kasvatada metsaülestöötamise võimekust ja mahte, sel aastal aga Rootsi metsandushiiule Skogssällskapet AB kuuluvad Eesti ettevõtted.

Ettevõtte puhaskasum kasvas aastaga rohkem kui viis korda: 715 000 eurolt 3,9 miljoni euroni. Puhasrentaablus tõusis seega kolmelt protsendilt kümnele. Konsolideeritud ettevõtte palgakulu koos maksudega oli eelmisel aastal miljon eurot enam kui aasta varem ehk 3 miljonit eurot. Töötajate arv kasvas 72lt 105ni.

1999. aastal asutatud ettevõte Valga Puu kuulub 66% ulatuses läbi valdusfirma Graanul Investile, 34% ulatuses Valga Puu Investile. Tegevjuhtkonda kuuluvad juhatuse liikmed on Rain Silivask, Mihkel Matsin ning juhatuse esimees Andres Olesk.

OÜ Valga Puu põhitegevuseks on kinnistute ost, kasvava metsa ost, metsamaterjali varumine ja müük, metsa ülestöötamise teenused, metsa hooldamise ja uuendamise teenused, maaparandustööd, samuti jõulukuuskede kasvatamine. Valga Puu rolliks on Valga-, Järva-, Võru- ja Lääne-Virumaal asuvate graanulitehaste varustamine ümarpuidu ja puiduhakkega.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077