Autor: Priit Pokk • 25. juuni 2019

BLRT toetus on EASi selle aasta suurim

EASi toetust on sel aastal saanud nii idufirma Ampler Bikes, Tallinna börsi ühe suurima investori Sven Lennart Alp­ståli firma AS Luksusjaht kui ka Veeteede Amet.
Foto: Mihkel Maripuu, Postimees/Scanpix
Sel nädalal selgus, et BLRT tütarfirma Marketex Marine OÜ kavatseb EASi toel investeerida tootmisvõimekusse 10 miljonit eurot. EAS panustab projekti miljon eurot, mis on suurim toetus, mis EAS sel aastal välja on andnud ühele ettevõttele.

Nimelt luuakse projekti käigus veealuste ja ujuvate naftatootmise ühendussüsteemide tootmisvõimekus, selgub EASi toetusesaajate nimekirjast. Tegemist on osaga suuremast investeerimisplaanist. Pärast majandusaasta tulemustest teavitamist ütles BLRT Grupi juhatuse esimehe Veronika Ivanovskaja, et ettevõte on pannud lähiaastateks kokku ligi 200 miljoni euro suuruse investeerimiskava, mis "võimaldab kontsernil tõusta põhitegevussuundade edendamisel uuele tasemele".

Teisel kohal on projekt nimega Naked Island, mis arendab Paljassaares välja kunstitootmiskompleksi. Sinna luuakse kunstnikele kaasaegne ja paindlike kasutustingimustega töökeskkond.

„Soovime luua inspireeriva ja innustava miljöö, kuhu on teretulnud töötama kunstnikud, disainerid, käsitöölised, kujundajad, restauraatorid ja teised manuaalse loomingulise töö tegijad, kes kasutavad oma tööde teostamiseks nö raskeid, musti ja tolmuseid tehnoloogiad,“ kirjeldas projekti selle koordinaator Rael Artel.

Selle aasta EASi toetuste edetabelit vaata Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077