Autor: Kristjan Pruul • 14. juuni 2019

President peab õlitööstusse investeerimist lühinägelikuks

Kersti Kaljulaid hoiatas põlevkivitööstuse laiendamise lühiaegse perspektiivi eest
Foto: Liis Treimann
Selle asemel, et kallinenud heitmekvootide tingimustes otsida võimalusi teha viimase hetke investeeringuid põlevkivitööstusse, peaks president Kersti Kaljulaidi hinnangul panustama teiste sektorite pakutavatele töökohtadele.

Presidendi hinnangul tuleks tõsiselt läbi mõelda, kas ja kui tasuvad on praegused plaanid hakata näiteks põlevkivigaasi rohkem tootma. Mõnda aega võib nende jätkuvalt süsinikuintensiivse tootmisega energiaturule ära mahtuda, aga selliste investeeringute tasuvusaeg peab olema tõesti lühike, et mitte riigi võetud eesmärkidele jalgu jääda, hoiatas ta Euroopa Liidu kliimaseminaril peetud kõnes.

"Ühegi inimese personaalset probleemi, et tema töökoht kaob, ei tohi pisendatud argumentidega, et „meie kliima“ ja „me ise tahtsime"," tõdes president, kuid lisas, et sotsiaalsed küsimused ja majanduslikud tuleks lahus hoida.

Loe pikemalt Äripäevast.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077