Autor: Tööstusuudised.ee • 5. juuni 2019

Teadus võiks raha saada tasuta bussisõidu arvelt

Ettevõtja ja teadusleppe koostaja Ruth Oltjer leiab, et teadus võiks raha saada näiteks tasuta ühistranspordi arvelt.
Ruth Oltjer.
Foto: Eiko Kink

"Teadusrahastuse külmutamine 0,71 protsendi juurde neljaks aastaks saadab väga vale sõnumi meie noortele. See saadabki sõnumi, et mitte midagi ei toimu," vahendas Postimees Chemi-Pharmi omaniku ja teadusleppe koostaja Ruth Oltjeri intervjuud saates "Kaks ühes".

Oltjeri sõnul oleks üks võimalik meede uus kokkulepe, mille kohaselt jõutaks ühe protsendini kolme või nelja aasta jooksul. Lisaks võiks tema hinnangul teadusele lisaraha suunata nõndanimetatud katuserahadest.

Ka tasuta ühistranspordi arvelt on Oltjeri hinnangul võimalik lisaraha teadusarendusele suunata. "Minule endale tundub, et tasuta bussisõit kindlasti käib meile üle jõu. Seda ei ole kõigile inimestele igale poole vaja, vaid madalapalgalistele ja suurperedele," ütles ta.

Loe pikemalt Postimehest.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077