Autor: Marge Ugezene • 6. juuni 2019

Karmide süüdistuste all tootja: vaatame, kui pikaks sõda läheb

President Kersti Kaljulaid külastas hiljuti Harjumaa firmasid, sealhulgas M.V.Wooli, kus kohtus ettevõtte omaniku Mati Vetevooluga.
Foto: Liis Treimann
Euroopas puhkenud liseterioosipuhangus on süüdi Eesti tootja, viitab Euroopa Toiduohutusameti värske raport. Juba märtsis süüdistasid taanlased firmat M.V.Wool, mille omanik Mati Vetevool jääb endale kindlaks, et nemad süüdi ei ole.

Küll aga nentis Vetevool, et paar kuud õhus olnud kahtlused andsid hoobi eksportimisele. “Väga raske on välja saata, sest terve Euroopa on täis pasundatud, et meie oleme süüdi,” ütles ta.

Palju kaotanud

Küsimusele, mitu klienti firma on kaotanud, Vetevool täpselt ei vastanud. “Ikka päris palju,” kostis ta. “Arvutame ja vaatame, kui pikaks sõda läheb, ja vastavalt sellele teeme otsuseid.”

Samamoodi ei käinud Vetevool välja, milliseid summasid ettevõte kaotanud on. “Palju. Palju on palju,” sõnas ta, lubades numbrid tulevikus avalikustada.

Vetevool ütles värske raporti valguses, et Prantsusmaal ja Taanis viidi kala laborisse valel temperatuuril. “Mul on tunne, et Prantsusmaa ja Taani varjavad seda Euroopa Liidu eest. Kui kaup on läinud valel temperatuuril laborisse, siis meie ei vastuta nende andmete eest, mis sealt välja tulevad.”

Ta leiab, et käib kaubandussõda. “Rohkem ei midagi. Edasi tegelevad selle asjaga advokaadid. Mina ei ole milleski süüdi, absoluutselt ei,” kinnitas ta.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077