Autor: Tööstusuudised.ee • 5. juuni 2019

Eesti kaubavoogusid saab nüüd visualiseerida

Statistikaametil valmis rakendus, mis visualiseerib Eesti kaubavood ja annab seeläbi senisest parema ülevaate kaubavahetusest teiste riikidega.
Foto: Statistikaamet

„Üks pilt ütleb rohkem kui tuhat sõna – sellest põhimõttest lähtudes hakkasime väliskaubandusstatistika visualiseerimise vahendit looma,“ selgitas digiteenuste projektijuht Karl Annus pressiteates. „Eesti kaubavahetuse tehingute maht ulatub paljudel juhtudel miljarditesse eurodesse ja enamikul meist on sellist summat raske endale ette kujutada. Rakendus joonistab kaubavood ekraanile ning aitab nende suuruse ja proportsiooni abil lihtsamalt hoomata kauba osatähtsust või väärtust kogu Eesti, valitud riikide või antud kaubagrupi kaubavahetuses,“ lisas Annus. Samuti saab eksporti ja importi kuvada maakaardil.

Rakendusest saab teada, kes on Eesti ekspordi ja impordi peamised partnerriigid, milliseid kaupu neisse viiakse või neist tuuakse. Alla on võimalik laadida nii graafilisi ülevaateid kui ka andmeid. Andmeid saab visualiseerida aasta, kvartali ja kuu järgi nii päritoluriigi, saatjariigi kui ka saajariigi järgi.

Tutvu rakendusega SIIN.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077