Autor: Tööstusuudised.ee • 4. juuni 2019

TalTech aitab tooteid ja teenuseid arendada

Juba hilissügisel on ettevõtjatel ja ettevõtlikel inimestel võimalus tutvuda TalTechi laboritega, et arendada tooteid ja teenuseid.
TalTech Iseauto on sündinud Silberauto, ABB ja TalTech tudengite koostööd.
Foto: TalTech

Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) teaduslaborites saavad arendustööd teha ka ettevõtted ja juba hilissügisel on ettevõtjatel ja ettevõtlikel inimestel taas võimalik tutvuda kooli laboritega, et arendada toote- või teenuste arenduse alast koostööd, teatas TalTech.

Viimati toimusid avatud laborite päevad mai lõpus, mil üle saja inimese külastas enam kui 40 laborit, kus eksperdid näitasid, kuidas lahendatakse tootearenduse probleeme ja genereeritakse uusi tarku ideid.

„Kui Steve Jobs alustas garaažis, siis Elon Musk möllab laborites. Nii nagu IT-innovatsioon sünnib häkatonidel, siis innovaatilised tehnoloogilised lahendused sünnivad just laborites katsetades," innustas TalTech Mektory tehnosiirde juht Kaja Kuivjõgi ettevõtteid mõtlema avatult, unistama julgelt ja mitte kartma väljakutseid.

Sellisel viisil on koostöös Silberauto, ABB ja TalTech tudengitega sündinud ka TalTech Iseauto. Analoogiliselt sünnivad lahendused ka tarkadele võrkudele energeetikas, tulevikulahendused nutikatendile või teistele targa linna rakendustele. „Kui ettevõte seab endale tehnoloogilised väljakutsed või arenguplaanid, on tal lahendusi ja inspiratsiooni võimalik leida TalTechist,“ julgustas Kaja Kuivjõgi.

Näiteks ABB on aktiivne TalTechi laborite kasutaja. „Inseneerias on väga oluline erinevate katsete tegemine ja seetõttu on hädavajalikud laialdased teadmised TalTechi tänaste ja planeeritavate laborite ning nende kasutusvõimaluste kohta,“ selgitas ABB insenerkeskuse juht Lauri Kuusisto.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077