Masina- ja metallitööstus näeb tööjõuturul riske

Äsja ilmunud Äripäeva Infopanga koostatud teise kvartali raportist selgub, et masina- ja metallitööstus näeb suuri riske nii tööjõuturul kui nõudluse vähenemises.

Raportist selgub, et teises kvartalis näevad sektori eksperdid majanduskeskkonda märksa tumedamates toonides kui esimeses kvartalis. Tagasiminekut näevad turuosalised nii finantseerimise kättesaadavuses kui ka välisnõudluses. Kõige häirivamateks faktoriteks hindavad eksperdid tööturu olukorda ja sisserändepoliitikat.

Veel selgub raportist, et valdkonna juhid näevad investeeringute mahtude olulist kukkumist ning seoses sellega on juhtide hinnangul oodata ka kasumlikkuse kasvu. Samas müügitulus ning toodete ja teenuste hinnas ennustavad sektori liidrid kasvu vähenemist. Kasvuruumi nähakse aga keskmises palgas ja töötajate arvus.

NB! Masina- ja metallitööstuse raportit on võimalik osta Äripäeva e-poest.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Hedi Meigas
Hedi MeigasSündmusedTel: 5384 5159
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077