Kirjanen ostis rootslastelt metsa

Raul Kirjanen  Foto: Andras Kralla

Äripäeva Rikaste TOPis kõrgeid kohti hoidva Raul Kirjaneni firma Graanul Investi tütarettevõte Valga Puu ostab Rootsi metsandushiiule Skogssällskapet AB kuuluvad Eesti ettevõtted.

Valga Puu juhatuse esimees Andres Olesk ütles, et talle tuli üllatusena rootslaste otsus müüa maha nii siinsed ettevõtted kui ühes nendega ka 700 hektarit metsamaad. Kuna aga pakutud metsamaa paiknes valdavalt Lõuna-Eestis ehk Valga Puule sobivas piirkonnas, otsustas ettevõte enampakkumisel osaleda. Olesk ei osanud hinnata, kui palju ettevõtteid rahvusvahelisel pakkumisel osales. Tehingu summat osapooled ei avalda.

Konkurentsiametil esitatud koondumisteates seisab, et OÜ Valga Puu ja Skogssällskapet Holding OÜ sõlmisid läinud neljapäeval müügilepingu, millega Rootsi metsakooperatiiv müüb Graanul Investi kontsernile osaühingud Noor Mets ning Piigandi-Piila Põllud ja Metsad.

Olesk ei osanud hinnata, miks rootslased firmad maha müüa otsustasid. Kui veel 2017. aasta majandusaasta aruandes kirjutab Noor Mets, et 2018. aastal plaanib firma osta metsamajandamise eesmärgil metsamaad juurde, siis 2018. aasta aruandes märgitakse 2019. aasta prognoosiks, et omanikud plaanivad metsamaad maha müüa ja lahkuda Eesti turult.

„Ostsime need ettevõtted eelkõige metsade pärast,“ rõhutas Olesk. „Rootslaste ettevõtted olid eelkõige orienteeritud metsade kokku ostmisele, vähem metsade majandamisele ning kasvatamisele. See töö on nüüd kõik meil ees,“ jätkas ta. „See, et me ostame võõrkapitalilt Eestimaad tagasi, on väga okei. Mulle see teeb rõõmu,“ lausus ta.

Äripäev püüdis ühendust võtta ka tehingu teise osapoolega, ent teispäeva jooksul kommentaari ei laekunud.

Loe täispikka lugu Äripäevast.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077