Autor: Tööstusuudised.ee • 20. mai 2019

Tööstusuudised eetris: Operail sihib uut veduridiili

Täna kell 13.00 läheb Äripäeva raadios eetrisse järjekordne "Tööstusuudised eetris", kus on külas Operaili juhatuse esimees Raul Toomsalu, kellega on muuhulgas juttu ka veduriehitusest.
Operaili juhatuse esimees Raul Toomsalu
Foto: Harro Puusild

"Me sellel nädalal (salvestus toimus 15. mail - toim.) saadame välja hinnapakkumise kolmele vedurile. Selline päring tuli ja see on päris tõsine päring. Järgmisel nädalal või lähiajal ootame tagasisidet. Tegelikult on eelläbirääkimised juba peetud ning tehniline spetsifikatsioon ja detailsem info läheb sellel nädalal välja," avaldas Raul Toomsalu saates ja lisas, et ostja on ühest Euroopa Liidu riigist.

Veel ütles Toomsalu, et mullu tutvustatud vedur Adam on hetkel Ukrainas testimisel ja ettevõttel on valmimisjärgus järgmised kuus vedurit.

Saates tuleb juttu ka Rail Balticust, millesse Toomsalu suhtub igati soosivalt. "Igasugune koridori või lisakoridori loomine ja otseühenduse loomine Lääne- ja Põhja-Euroopa vahel läbi Balti riikide on kasulik. Võime ju diskuteerida, kas seal on vähe või palju kaupa, aga igal juhul on see võimalus," rääkis Toomsalu.

Saadet "Tööstusuudised eetris" saab kuulata 20. mail kell 13.00 Äripäeva raadios sagedusel 92,4 MHz. Saatejuht on Harro Puusild.

Saadet "Tööstusuudised eetris" toetab Radius Machining.

Kõiki saateid on võimalik järele kuulata Äripäeva uues podcastide keskkonnas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077