Autor: Linda Eensaar • 7. mai 2019

La Muu uutele osanikele kiiret dividendi ei luba

La Muu tegevjuht Rasmus Rask ning nõukogu liige Katre Kõvask
Foto: Liis Treimann
Eesti suurim ökojäätiste tootja La Muu kaasab 400 000 eurot, sellest arvestatava osa fännidest väikeinvesteerijatelt, keda võiks omanike arvates kokku olla lausa 10 000. Kiiret dividendi neile siiski ei lubata.

Kogutava rahaga on plaanis mitmekesistada jäätiste formaati ja liikuda välisturule – peale Saksamaa vaadatakse ka Skandinaavia poole.

Rahahulk 400 000 eurot ei võeta kogu mahus pangalt – seda tehakse vaid kolmandiku ulatuses. Olulise osa panustavad praegused omanikud ning lisaks antakse ettevõttesse investeerimise võimalus La Muu tarbijatele. “Ideaalpilt oleks see, et meil on 10 000 aktsionäri. Heas mõttes rahvaaktsia ja investeerida saab ka inimene, kel on võimalik panustada 100–500 eurot,” selgitas La Muu tegevjuht Rasmus Rask, kuid lisas, et nad ei luba kiiret dividendi ja võrdles investeeringut pigem pensionifondiga.

Kasumid tahetakse reinvesteerida järgmisesse laienemisse. “Küll aga kõigil investoritel on võimalus aktsiatega kaubelda järelturul,” ütles nõukogu liige Katre Kõvask, et La Muu osalust saab osta Funderbeami keskkonnast.

“Pooleliitriste jäätiste segmendis on meil praegu turuosa 22%. Saime aru, et selles osas oleme liiga suureks kasvanud – järelikult on meil võimalus laieneda teistesse jäätiseformaatidesse,” rääkis Rask plaanidest.

“Tegelikult süüakse topsis olevat jäätist aasta läbi stabiilselt, selle müümisega muret ei ole, aga suur osa jäätiseturust keerleb soojade ilmade ümber. Kui päike paistab, siis inimesed tormavad poodi ja ostavad just vahvli- või pulgajäätist,” lisas La Muu nõukogu liige Katre Kõvask, kes selle aasta alguses liitus La Muu omanikeringiga.

Loe pikemalt Äripäevast.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077