Autor: Äripäev • 3. mai 2019

Lahkus mäendusinsener ja tööstur Arvi Parbo

Arvi Parbo (vasakul).
Foto: Priit Simson / Eesti Päevaleht
Austraalias suri kolmapäeval eesti päritolu mäendusinsener ja tööstur Arvi Parbo.

1. mail suri Arvo Parbo oma kodus Austraalias, rahulikult, pere ringis, vahendas ERR.

Parbo on olnud samal ajal Austraalia kolme suurima ettevõtte juht. 1978. aastal lõi Inglise kuninganna ta Austraalia tööstuse arendamise eest rüütliks.

2012. aastal rääkis Parbost pikemalt saade "Pealtnägija". Arvi Parbo on mees, kes juhtis miljarditesse dollaritesse ulatuvat äri ja kelle käe all töötas tipphetkel 80 000 inimest. Mõnede sõnul on ta ka maailma kõige rikkam eestlane. Jutud tema väidetava rikkuse kohta ajasid siis Arvi Parbot naerma. "Kunagi, see oli juba nõukogude ajal, ma ei mäleta täpselt, mis aastal, päris kohe nõukogude keskajal, käis siin üks Eesti ajakirjanik, ajas minuga juttu ning siis ta muidugi rääkis teistega. Ta läks koju ja kirjutas seda. Minu käest ta seda ei küsinud ja mina talle seda ei ütelnud. Talle räägiti, et mina olen nende suurte kaevanduste juhtaja ja direktor. Ja tema arvas, et need on minu kaevandused!," naeris Parbo. "Eestis on kindlasti palju rikkamaid inimesi, kui mina olen. Ma ei ütle, et ma vaene olen, aga kaevandused ei olnud minu omad. Mina töötasin, olin palgaline direktor ja ma sain head palka, aga mitte, et ma olin Rockefeller," lisas endine kaevandusejuht pikemas usutluses "Pealtnägijale".

Loe pikemalt Äripäevast.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077