Autor: Äripäev • 2. aprill 2019

Cleveron hakkab kõrgharidust andma

Cleveroni asutaja ja juht Arno Kütt
Foto: Andras Kralla
Pakiautomaatidega tuntust kogunud Cleveron ja Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor hakkavad koostöös Viljandis pakkuma eraldi rakenduskõrgharidust, mida rahastab Viljandi ettevõte.

Cleveron hakkab omanimelise akadeemia kaudu rahastama robootikatarkvara arenduse õppekava tundengite õppekulusid, majutust ja toitlustust ning maksab ka üliõpilastele igakuist stipendiumi.

Cleveroni juht Arno Kütt ütles õppekava tutvustades, et haridus ja ettevõtlus peaksid käima rohkem n-ö ühte jalga. Seetõttu on ka osa õppejõude ettevõtte enda töötajad ning praktika toimub Cleveronis.

Kuna Cleveroni robotid on Küti sõnul maailma tippklass, olid nad sunnitud "looma oma õppekava kõige uuema tehnoloogia tarvis ja kaasama tehnoloogia arendamiseks välispartneri. "Meie eesmärk ongi koolitada tipptasemel kõrgharidusega noori ja kui nad lõpetavad, siis nad on juba kursis, millist tehnoloogiat meie oma ettevõttes arendame," selgitas Kütt.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077