Autor: Tööstusuudised.ee • 1. aprill 2019

EAS annab puitmajaliidule ja kaitsetööstuse liidule toetust

Eestlaste tehtud puidust kõrghoone Norras.
Foto: Kodumaja AS
EAS toetab ettevõtete koostöö suurendamiseks ja seeläbi rahvusvahelise konkurentsivõime parandamiseks viit klastrit kokku kolme miljoni euroga.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) toetab ettevõtete koostöö suurendamiseks ja seeläbi rahvusvahelise konkurentsivõime parandamiseks viit klastrit kokku kolme miljoni euroga. Toetust saavad Eesti Puitmajaliit, Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit, SA Tallinna Teaduspark Tehnopol, MTÜ Digitaalehitus ja Eesti Kaitsetööstuse Liit, teatas EAS.

„Kõige olulisem on klastri visioon ehk kuidas tõsta läbi koostöö ettevõtete ekspordi- ja müügivõimekust,“ ütles EASi toetuste keskuse direktor Monica Hankov. Tema sõnul ühendab toetust saanud klastreid aktiivne ja tugev koostöövõrgustik. „Edukates klastrites panustavad aktiivselt valdkonna juhtivad ettevõtted ning oluline on ka võimekas meeskond,“ sõnas Hankov.

„Tugevaid taotlusi esitati EASile rohkem kui vahendid rahastada võimaldasid. See näitab, et ettevõtted panustavad aktiivselt koostööle ja näevad selles võimalust kogu sektori ekspordivõimekust tõsta,“ kinnitas Hankov ettevõtjate suurt huvi.

Klaster on ettevõtjate, haridus- ja teadusasutuste ning teiste partnerite vaheline kooslus, mille liikmetel on sarnased majandushuvid ning kes soovivad ühiselt arendada pikaajalist strateegilist koostööd rahvusvahelise konkurentsivõime tõstmiseks. Klastrite arendamise toetuse eesmärk on tõsta klastri partnerite rahvusvahelist konkurentsivõimet läbi ühiste turundus- ja arendustegevuste edendamise nutika spetsialiseerumise kasvualades, milleks on IKT, tervisetehnoloogiad ja ressursside väärindamine.

Klastrite toetamise tulemusel saavad kasu paljud erinevate valdkondade Eesti ettevõtted ning saadav kasu on väga pikaajaline tõstes Eesti ettevõtete rahvusvahelist nähtavust.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077