Autor: Tööstusuudised.ee • 18. märts 2019
Eelmisel aastal külastas festivali 2700 osalejat.
Foto: Eesti Teadusagentuur

Eesti Teadusagentuur korraldab õpilaste teadusfestivali

Eesti Teadusagentuur korraldab 16.–17. aprillil Tartus õpilaste teadusfestivali. Viiendat korda toimuv pidu kõigile teadushuvilistele leiab aset Eesti Rahva Muuseumis.

„Õpilased teevad koolides igal aastal sadu erakordselt põnevaid uurimistöid, mida näevad enamasti ainult koolikaaslased, aga mis vääriksid palju suuremat tähelepanu. Suure osa teadusfestivalist moodustavadki 100 parimat riiklikule konkursile saadetud uurimistööd – kõigil on võimalus rääkida nende autoritega ja saada teada, kuidas nad oma tulemuseni jõudsid," ütles teadusagentuuri teaduse populariseerimise osakonna juhataja Terje Tuisk.

Ta lisas, et eriti kasulik oleks festivali külastada neil noortel, kel kohe uurimistöö tegemine koolis ees seisab ja õpetajatel, kes neid koolides igal aastal juhendavad, aga ka kõigil teistel.

Pooleteisepäevane festivaliprogramm pakub lisaks kokkupuudet erinevate teadusvaldkondadega. Stendiettekannetega esinevad õpilaste teadustööde riikliku konkursi parimad ja algkooliõpilaste projektide autorid. Võimalus on osa saada töötubadest ja vestlusringidest. Kohtuda saab teadlaste ja inseneridega ning ise järele proovida mitmeid katseid. Esimesel festivalipäeval on kohal saate „Rakett 69“ teadustoimetus ning ühtlasi saab näha PÖFFi filmi „Usalda masinat: blokiahela lugu“.

Festival on avatud külastajatele teisipäeval, 16. aprillil 10–18 ja kolmapäeval, 17. aprillil kell 10–13. Õpilaste teadustööde riikliku konkursi parimate autasustamine algab kolmapäeval kell 14. Täpsema info leiab festivali kodulehelt.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077