Autor: Tööstusuudised.ee • 1. märts 2019

Ecometali ja Konesko omanikud püüavad aasta ettevõtja tiitlit

Konesko omanik Mart-Järvo Hirtentreu
Foto: Raul Mee
Sillamäel tegutseva Ecometali omanik Tõnis Kaasik ja Konesko omanik Mart-Järvo Hirtentreu on kaks viiest EY Eesti Aasta Ettevõtja tiitli finalistide hulka jõudnud ettevõtjatest.
„Ettevõtlus on elustiil. Igal inimesel on see pisik sees olemas, aga vähesed julgevad mugavustsoonist väljuda ja end ettevõtjana realiseerida. Seda enam on tunnustamist väärt need, kes on võtnud õigustatud riske ja purjetanud tippu välja,“ ütles EY partner Ranno Tingas. Ärikonsultatsiooni- ja audiitorfirma EY tunnustab Eestis silmapaistvaid ettevõtjaid üheteistkümnendat korda. „Tänavuste finalistide lood näitavad, et ettevõtluses ei lähe kunagi kõik plaanipäraselt. Edu saavutavad need, kes on avatud muutusele ning seavad piisavalt ambitsioonikaid sihte,“ lisas Tingas.

EY Eesti Aasta Ettevõtja tiitli omanik tehakse teatavaks 14. märtsil toimuval pidulikul galaüritusel. Valiku teeb žürii, kuhu kuuluvad Aavo Kokk (Catella Corporate Finance OÜ), Kaidi Ruusalepp (Funderbeam OÜ), Marika Priske (Sotsiaalministeerium), Martin Villig (Taxify OÜ), Meelis Atonen (Tavid AS), Reet Roos (Inspired Universal McCann OÜ) ja Viljar Arakas (EFTEN Capital AS).

EY Eesti Aasta Ettevõtja 2019 konkursi finalistid on:

• Enn Leinuste – liikumisvajadustega inimeste abivahendite müügi ja hooldusega tegeleva Invaru OÜ omanik

• Eve Toots – kaubanduskeskuste arendamise ning üüri- ja haldamisteenuse osutamisega tegelevate ettevõtete Astri Kinnisvara ja Astri Grupp üks omanikest

• Mart-Järvo Hirtentreu – masinaehitusega tegeleva tootmisettevõtte AS Konesko omanik

• Priit Uuemaa – elektri- ja sidevõrkude ehitusettevõtte Corle OÜ omanik

• Tõnis Kaasik – vanapliiakude ümbertöötlemistehase Ecometal AS omanik

Konkursi raames tõstetakse eraldi esile ka ettevõtjat, kes on andnud oma sisulise ja pikaajalise panuse Eesti majandusarengusse. Möödunud aastal pälvis EY ettevõtja elutööpreemia erakapitalil põhineva investeerimis- ja valdusettevõtte NG Investeeringud suuromanik ning armastatud kunstikoguja ja –tutvustaja Enn Kunila.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077