Autor: Tööstusuudised.ee • 26. veebruar 2019

Tankeri pruulikoda lõpetab otsemüügi

Jaanis Tammela
Autor: Andras Kralla

Kiirelt kasvav ja uut pruulikoda seadistav väikepruulija Tanker lõpetab Baltikumis oma toodangu otsemüügi jaemüüjatele ning asub esimese suurema väiketootjana kasutama hulgimüüja teenust. Edaspidi vahendab Tankeri toodangut Tridens.

Tankeri juhi ja Eesti Väikepruulijate Liidu juhatuse liikme Jaanis Tammela sõnul on väiketootja jaoks suurte kettidega läbirääkimine väga keeruline. “Pideva nõudluse ja ekspordikasvu tingimustes ei pruugi väikeettevõttel jätkuda jõudu oma müügiorganisatsiooni ülesehitamiseks. Meie otsustasime keskenduda tootmisele ja ekspordile. Aga ka ekspordi puhul leiame me lõpuks endale müügiesindajad, kes selle funktsiooni üle võtavad,” selgitas Tammela pressiteates.

1,2 miljonit eurot uue pruulikoja väljaehitamisse investeeriva Tankeri juhi sõnul nõudlus Eesti kvaliteetsete käsitööjookide järele järjest kasvab. “Eeskätt tänu Eestis pruulitud toodangu kõrgele kvaliteedile ja rikkalikule maitsete valikule on hea toote tuntus jõudnud ka piiri taha. Oleme Tridensiga koostöö osas optimistlikud ja loodame, et koostöös professionaalse edasimüüjaga saame rõõmustada veelgi rohkemaid käsitööjoogi sõpru ka Lätis ja Leedus,” sõnas Tammela.

Seni aastas ca 160 000 liitrit käsitööõlut pruuliv Tanker laiendab oma tootmismahte kasvava nõudluse ja ekspordisoovi tõttu 600 000 liitrini aastas.

Tridensi juhatuse liige Janno Hert tunnustab väikepruulikoja ambitsioone ja panust ettevõtte arengusse. “Tankeri tooteportfelli kuuluvad väga tuntud ning kvaliteetsed õllemargid, mis sobivad hästi meie valikusse. Esialgu on sortimendis viis erinevat maitset, kuid sortiment on pidevalt täienemas”, lisas Hert. Märtsi algusest Tankeriga koostööd alustav Tridens on üks vanimaid kaubandusettevõtteid Eestis, tähistades sellel aastal oma 31. tegutsemisaastat.

Samas peavad ekspordiplaanide kõrval Tanker ja teised väikepruulijad probleemkohaks praegust valitsuse ebamõistlikku aktsiisipoliitikat, mis seab väikepruulijate aktsiisisoodustuse piiri väga madalale. Kuigi nõudlust jagub, takistab mahu kasvatamist tänane maksuseadus, mille kohaselt rakendub väiketootjale enam kui 600 000 liitrise tootmismahu korral võrdne maksukohustus Eesti suurtootjatega, kelle aastatoodang on tegelikult võrreldamatu, sest küünib 100 miljoni liitrini.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077