Autorid: Priit Pokk, Liis Treimann • 20. veebruar 2019

Teadusraha arutelu meelitas kohale tippettevõtjad

Teadusleppe arutelu meelitas muu hulgas kohale ka ASi Graanul Invest juhi Raul Kirjaneni, kes pildil vestleb ettevõtlusministri Rene Tammistiga.
Foto: Liis Treimann
Täna tulid Teaduste Akadeemia hoonesse kokku ettevõtjad, ministrid ning ülikoolide esindajad, et rääkida teadusrahast. Peateemaks kujunes aga hoopis, kuidas suurendada teadlaste mobiilsust ettevõtete ja teadusasutuste vahel.

„Kõige tähtsam on see, et inimesed, kes teevad teadust põhitööna, ja inimesed, kes teevad äri põhitööna, õpiksid rääkima ühist keelt,“ rääkis ettevõtluskõrgkooli Mainor tegevjuht ning EVEA volikogu liige Kristjan Oad. Ta lisas, et sedaviisi väheneks üksteise demoniseerimine.

Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere täiendas, et selleks, et erasektoril oleks võimekus oma inimeste ning spetsialistidega ilma välise abita hakkama saada, tuleks ilmtingimata luua mehhanism, et inimesed liiguksid akadeemilisest maailmast erasektorisse. „Ja võib olla tagasi,“ lisas Soomere.

TalTechi teadusprorektor Renno Veinthal rõhutas, et ei maksaks kasutada teadlaste ja ettevõtjate vastandamise retoorikat. Veinthal märkis samuti, et eesmärk võiks olla stimuleerida liikumist ettevõtluse ja teaduse vahel selleks, et muutuksid hoiakud ning mõtlemine.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077