Teadusraha arutelu meelitas kohale tippettevõtjad

Teadusleppe arutelu meelitas muu hulgas kohale ka ASi Graanul Invest juhi Raul Kirjaneni, kes pildil vestleb ettevõtlusministri Rene Tammistiga.  Foto: Liis Treimann

Täna tulid Teaduste Akadeemia hoonesse kokku ettevõtjad, ministrid ning ülikoolide esindajad, et rääkida teadusrahast. Peateemaks kujunes aga hoopis, kuidas suurendada teadlaste mobiilsust ettevõtete ja teadusasutuste vahel.

„Kõige tähtsam on see, et inimesed, kes teevad teadust põhitööna, ja inimesed, kes teevad äri põhitööna, õpiksid rääkima ühist keelt,“ rääkis ettevõtluskõrgkooli Mainor tegevjuht ning EVEA volikogu liige Kristjan Oad. Ta lisas, et sedaviisi väheneks üksteise demoniseerimine.

Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere täiendas, et selleks, et erasektoril oleks võimekus oma inimeste ning spetsialistidega ilma välise abita hakkama saada, tuleks ilmtingimata luua mehhanism, et inimesed liiguksid akadeemilisest maailmast erasektorisse. „Ja võib olla tagasi,“ lisas Soomere.

TalTechi teadusprorektor Renno Veinthal rõhutas, et ei maksaks kasutada teadlaste ja ettevõtjate vastandamise retoorikat. Veinthal märkis samuti, et eesmärk võiks olla stimuleerida liikumist ettevõtluse ja teaduse vahel selleks, et muutuksid hoiakud ning mõtlemine.

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077