Suurtööstus avas tehase ja ootab sadu töötajaid

Éolane Tallinn ASi juhatuse liige Antoine Yon pakatas kõnet pidades uhkusest.
Éolane Tallinn ASi juhatuse liige Antoine Yon pakatas kõnet pidades uhkusest.

Eesti ühe suurima elektroonikatootja, Prantsuse omanikega Éolane Tallinn ASi juhatuse liige Antoine Yon pakatas täna kõnet pidades uhkusest. Värskelt avatud tehas on kogu grupi suurim, kus saab tööd üle 500 inimese.

Tehasega loodab Éolane jõuda lähemale Põhjamaade klientidele ja laiendada tooteportfelli, näiteks tahetakse siseneda meditsiiniseadmete turule. 2–3 aasta perspektiivis soovitakse olla Tallinna tööstusettevõte number üks.

Mitu kohale kutsutud kõrget külalist ei saanud avamisel kahjuks osaleda – kontserni juht peab parasjagu Prantsusmaa valitsusega kõnelusi, samuti ei näidanud nägu paljud kohalikud poliitikud. "Kutsusime nad kõik kohale, aga praegu on valimised. Aga teie olete siin!" oli Yon rõõmus. Prantslastele kohaselt ei tulnud puudu veinist ja kohalviibijate meelt lahutasid moderntantsutrupp ning elav muusika.

Kohale oli tulnud Lasnamäe linnaosa vanema asetäitja Indrek Ahlberg.

Ta märkis, et kui Google Street Viewst Peterburi tee 49b asuvat tehast otsis, vaatas vastu üsna kole pilt. "Ma ei tea, millal see tehtud on," naeris ta. Ahlberg tänas Éolane'i "vägeva investeeringu eest". "Usun, et mõnigi kohalik saab leiva lauale," märkis ta.

Samuti austas üritust oma kohalolekuga Prantsusmaa suursaadik proua Claudia Delmas-Scherer, kelle sõnul on hea näha Prantsusmaa ja Eesti partnerlust.

Loe pikemalt Äripäevast

Osale arutelus

  • Jaanus Vogelberg, Äripäev

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara