Eesti ettevõtted osalevad Kölnis olulisel mööblitööstuse messil

Mööblitööstuse mess IMM Cologne 2019
Mööblitööstuse mess IMM Cologne 2019

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) ja Eesti Mööblitootjate Liit (EMTL) viisid Eesti ettevõtted riikliku ühisstendiga maailma ühele juhtivale mööblitööstuse messile IMM Cologne 2019, mis toimub sel nädalal Saksamaal Kölnis.

EASi ettevõtluse keskuse juhi Tanel Rebase sõnul on EASi eestvedamisel Kölni mööblimessil käidud juba aastaid ning messid on mööblisektori ekspordi kasvatamisel oluline vahend. „Meie mööblisektori ekspordinumbrid on olnud viimastel aastatel positiivsed. Eelmisel aastal kasvas mööbli eksport ligi 8% ning samamoodi on Saksamaa suunal viimastel aastatel pidevalt kasv toimunud. Kusjuures Eesti mööbli ekspordist läheb 7% just Saksamaale ning ma usun, et seal on veel palju kasvuruumi,“ rõhutas Rebane.

Mööblisektori ettevõtteid ühendav EMTL külastas messi ka eelmisel korral ning kuna üritus õnnestus hästi, siis on ka sel aastal ettevõtjatel suur huvi messil osaleda. EMTLi esindaja Eneli Org ütles, et IMM Cologne on mööblisektori jaoks väga oluline kohtumispaik. „EMTL on messil taustajõu rollis. Me hoolitseme, et kõik sujuks ning meie mööblitootjad saaksid ennast näidata kõige paremast küljest ja leiaksid endale koostööpartnerid, kelle abil eksporti suurendada,“ ütles Org.

Kölni mööblimessi külastavad maailma suurimate mööblitootjate, disainibüroode ja müügikeskkondade esindajad. 2017. aastal külastas messi üle 100 000 inimese ja 1000 ettevõtte. Külastajatest kaks kolmandikku olid otseselt ostuotsuste langetajad oma ettevõttes.

Eesti ettevõtetest osalevad ühisstendil Decoreter OÜ, Toom Tekstiil AS, Kaissu Interiors OÜ ja AS Wermo.

Messil osalemist kaasrahastab Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara