Autor: Tööstusuudised.ee • 16. jaanuar 2019

Eesti ettevõtted osalevad Kölnis olulisel mööblitööstuse messil

Mööblitööstuse mess IMM Cologne 2019
Foto: IMM Cologne
Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) ja Eesti Mööblitootjate Liit (EMTL) viisid Eesti ettevõtted riikliku ühisstendiga maailma ühele juhtivale mööblitööstuse messile IMM Cologne 2019, mis toimub sel nädalal Saksamaal Kölnis.

EASi ettevõtluse keskuse juhi Tanel Rebase sõnul on EASi eestvedamisel Kölni mööblimessil käidud juba aastaid ning messid on mööblisektori ekspordi kasvatamisel oluline vahend. „Meie mööblisektori ekspordinumbrid on olnud viimastel aastatel positiivsed. Eelmisel aastal kasvas mööbli eksport ligi 8% ning samamoodi on Saksamaa suunal viimastel aastatel pidevalt kasv toimunud. Kusjuures Eesti mööbli ekspordist läheb 7% just Saksamaale ning ma usun, et seal on veel palju kasvuruumi,“ rõhutas Rebane.

Mööblisektori ettevõtteid ühendav EMTL külastas messi ka eelmisel korral ning kuna üritus õnnestus hästi, siis on ka sel aastal ettevõtjatel suur huvi messil osaleda. EMTLi esindaja Eneli Org ütles, et IMM Cologne on mööblisektori jaoks väga oluline kohtumispaik. „EMTL on messil taustajõu rollis. Me hoolitseme, et kõik sujuks ning meie mööblitootjad saaksid ennast näidata kõige paremast küljest ja leiaksid endale koostööpartnerid, kelle abil eksporti suurendada,“ ütles Org.

Kölni mööblimessi külastavad maailma suurimate mööblitootjate, disainibüroode ja müügikeskkondade esindajad. 2017. aastal külastas messi üle 100 000 inimese ja 1000 ettevõtte. Külastajatest kaks kolmandikku olid otseselt ostuotsuste langetajad oma ettevõttes.

Eesti ettevõtetest osalevad ühisstendil Decoreter OÜ, Toom Tekstiil AS, Kaissu Interiors OÜ ja AS Wermo.

Messil osalemist kaasrahastab Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077