31. detsember 2018

Potisepp: see oli üks raskemaid aastaid

Sirje Potisepp
Foto: Terje Lepp
Eesti toidutootjate jaoks on 2018 olnud läbi aegade üks kõige raskemaid aastaid, kus üks katsumus ajab taga teist, leiab toiduiainetööstuse liidu juht Sirje Potisepp.

"Alates maksupaketist, mis lööb kõige valusamalt meie joogitööstust, kuni põuast tingitud tooraine hinnatõusuni. Kõik see mõjutab lõppeks ka tarbijat, kes peab seetõttu arvestama aina kasvavate hindadega, sest tootjate võimuses ei ole hoida hindu madalal, kui kõik sisendid aina kallinevad," ütles Potisepp. Teda pani imestama, et Eesti ettevõtted on suutnud kõigele vaatamata mitte ainult ellu jääda, vaid panustada arendustöösse ning kasvatada eksporti.

"Kui ilma vastu oleme relvitud, siis otsuseid teevad meie enda inimesed – poliitikud –, ja on kurb, kui nad ei näe suuremat pilti ning saevad oksa, millel ise istuvad," lisas ta.

Potisepa sõnul on toiduainetööstuse ettevõtted Eestis ühed suurimad tööandjad, maksumaksjad ja eksportijad, mistõttu on oluline, et riik mõistaks ja toetaks kohaliku toiduainetööstuse arengut, mitte ei pidurdaks seda. Ta tõi välja piirikaubanduse mõju, aga samas viitas veel tootjaid mõjutavatele uutele nõuetele ja teemadele, mis on veel laual ning mida saab arutada.

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Polina Volkova, Delovõje Vedomosti

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077