31. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palts: valitsus peab võõrtööjõu küsimusega tõsiselt tegelema hakkama

Mait Palts
Foto: Madis Sinivee
Kuigi Eesti ettevõtjad tõmbavad üha rohkem välisinvestorite tähelepanu, peab valitsus heitma kõrvale poliitilised skandaalid ja hakkama tegelema tõsiselt võõrtööjõu küsimusega, toonitab kaubandus-tööstuskoja juht Mait Palts.

Paltsi sõnul on endiselt suurim probleem süvenev tööjõupuudus ja valitsuse võimetus võõrtööjõu teemat isegi arutada. "Probleem tõstis kvoodi täissaamisega pead juba 2016. aastal ning viimase kahe aastaga on see veelgi süvenenud. Näiteks 2018. aastal sai vöörtööjõu kvoot täis juba kevadel. Jääb vaid küsida, mis saab 2019. aastal?“ küsis Palts.

Ühtlasi nähtub Paltsi sõnul OSKA tööjõuprognoosist, et aastani 2026 jääb Eesti töötajate arv samaks. "See ei tähenda, et samaks jääks tööjõuvajadus," toonitas kaubandus-tööstuskoja juht.

"Tagamaks majanduse jätkuv areng ja Eesti ettevõtjate hea käekäik, on selge, et meil on jätkuvalt väga vaja kvalifitseeritud tööjõudu, mida praegu on raske leida," ütles Palts. Hoolimata sellest, et teema on poliitiliselt tundlik, tuleb Paltsi hinnangul valitsusel sellega kiiresti tegeleda.

Loe pikemalt Äripäevast

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077