Autor: Tööstusuudised.ee • 27. detsember 2018

Aasta viimane "Tööstusuudised eetris": Tarmeteci indikaatorid, mis aitavad ennustada kriisi

Tarmeteci omanik Toomas Lepp
Foto: Harro Puusild
Vana aasta viimasel päeval ehk 31. detsembril läheb eetrisse tänavune viimane "Tööstusuudised eetris". Saates on külas masinatööstusettevõtte Tarmetec omanik Toomas Lepp, kes avaldab kolm olulist indikaatorit, mida ta hoolega jälgib.

"Väliste riskide osas on maailm täis eksperte, kes ennustavad ja püüavad välja mõelda, kuidas Ameerika president maailma mõjutab, kuidas meie naaberriik maailma mõjutab ja kuidas Brexit maailma mõjutab. Mina tegelikult selliste asjadega oma pead ei vaeva," ütleb Toomas Lepp raadiointervjuus. Ta lisab, et maailmas on 7 miljardit arvajat, kelle töö tulemusena mingit adekvaatset pilti niikuinii ei saavuta, sest juhuslikkust on seal liiga palju.

"Minu jaoks on kõige väärtuslikumad infoallikad minu kliendid. Ma küsin, kuidas nemad tulevikku näevad, mis on neil uudist ja kuidas see võiks mind mõjutada - sellest panen ma enda jaoks pildi kokku," avaldab ta ja lisab, et näiteks 2008. aasta kriisi õnnestus tal mitu kuud ette näha.

Sellest, milliseid indikaatoreid Toomas Lepp veel jälgib ja mida need järgmise aasta kohta ütlevad, saab kuulata 31. detsembril kell 13.00 Äripäeva raadios saates "Tööstusuudised eetris". Äripäeva raadiot saab kuulata sagedusel 92,4 Mhz.

Saatejuht on Tööstusuudised.ee juht Harro Puusild.

Saadet "Tööstusuudised eetris" toetab Radius Machining.

Eelmisi saateid saate järele kuulata SIIN.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077