Autor: Tööstusuudised.ee • 25. detsember 2018

Veskimägi: automatiseerimine pole nii lihtne, nagu analüütikud arvavad

Enn Veskimägi
Autor: Raul Mee
Vanakooli ettevõtja, mööblifirma Standard ASi omanik ja juht Enn Veskimägi ütles Postimehele, et teda häirib makroanalüütikute pidev kurtmine, et tööstusettevõtted robotiseerivad ja automatiseerivad liiga vähe.

“Kõik need eksperdid ja analüütikud, kes sellist jutt räägivad, pole päris eluga üldse kokku puutunud. Kui nad käiks kaks kuud läbi Eesti tööstusettevõtted, tuleks neil hoopis teistsugune pilt ette!” ütles Veskimägi Postimehele.

“Kui see robootsieerimine nii lihtne on, nagu nad räägivad, siis miks kasvõi mööblitööstused jõukates riikides seda teinud pole?” küsis ta, lisades, et mööblitööstuses muutub toodang tihti ja masstootmist on vähem. “Kui sa teed kogu aeg eriporjekte, siis robotiseerimine on väga keeruline. Üksikuid operatsioone saab automatiseerida, aga keeruliste projektide tegemine nõuab haritud tööjõudu.”

Loe pikemalt Postimehest.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077