Autor: Tööstusuudised.ee • 14. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

"Tööstusuudised eetris" esmaspäeval: Saksa turg ja väiketootja kogemus

Saksa-Balti Kaubanduskoja Eesti esinduse juht Tarmo Mutso ja Raasiku Elektri juht Kristo Kaugija.
Foto: Tööstusuudised.ee
Esmaspäeval, 17. detsembril on Äripäeva raadios saates "Tööstusuudised eetris" juttu Saksamaa turust. Teemat on stuudios lahkamas Saksa-Balti Kaubanduskoja Eesti büroo juht Tarmo Mutso ja oma loo räägib ka metallitööstuse Raasiku Elekter juht Kristo Kaugija.

Tarmo Mutso tunnistab saates, et näeb Eesti ettevõtjate puhul ka teatavat ohtu. "Ettevõtjate, kel on juba piisav maht tellimusi käes ja kes saavad sellega kenasti hakkama, paindlikkus ning valmisolek pingutada ja riske võtta hakkab lõpuks vähenema. Kui võrrelda Läti ja Leeduga, siis oleme muutunud - otsin praegu head sõna - nagu ülbeks ja isekaks," manitses Mutso, lisades, et Läti ja Leedu ettevõtjate ning Eesti ettevõtjate vastustes päringutele on teatavad erinevused.

Saates kuuleme ka Raasiku Elektri kogemuslugu Saksa turule sisenemise kohta. Saame näiteks teada, et enne tehinguid uurisid sakslased ettevõtte detailideni läbi. Saame teada, millises staadiumis on suhe Saksamaaga täna.

"Tööstusuudised eetris" järjekordne saade on eetris esmaspäeval, 17. detsembril kell 13.00 Äripäeva raadios sagedusel 92,4 MHz.

Saadet juhib Tööstusuudised.ee juht Harro Puusild.

Saadet "Tööstusuudised eetris" toetab Radius Machining.

Kõiki saateid saab järele kuulata SIIN.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077