Autor: Äripäev • 12. detsember 2018

Soomlased ostsid Eesti soojustusplaatide tootja Estplast

Soomlased saavad Estplasti näol Baltikumis ka oma vahelao.
Foto: Estplast
Soome juhtiv soojustusmaterjalide tootja Finnfoam ostis Eesti EPS-soojustusplaate tootva ettevõtte Estplast, et kindlustada oma positsiooni Baltimaades.

Finnfoami tegevdirektori Henri Niemineni sõnul oli Estplasti omandamine neile mitmel moel kasulik. "Saame nüüd pakkuda klientidele Baltimaades paremat teenust ja laiemat tootevalikut," ütles Nieminen ja märkis, et Estplasti hea asukoht võimaldab neil luua Baltikumi turu jaoks ka kauaoodatud vahelao. "Estplastil on oma transpordivõimekus, mille abil korraldatakse edaspidi suurem osa Eesti tarnetest," lisas Nieminen.

Soojusisolatsiooni materjalide suurtootja Estplast Tootmine OÜ annab Eestis tööd enam kui 30 inimesele ning ettevõtte enam kui 7 miljoni suurune aastakäive annab Eestis märkimisväärse turuosa.

Estplasti tegevdirektori Ferenc Traksleri sõnul jääb tehingu järel Estplasti senine meeskond samaks. "Tänu Finnfoami ja Estplasti sünergiale saame aga klientidele olla veelgi lähemal ja tõsta oma tegevuspotentsiaali veelgi suuremaks," kinnitas Traksler.

Finnfoam oli ka üks viiest firmast, kes sai tänavu Soome nn ettevõtluse Oscari, kirjutas täna Helsingin Sanomat. Salo isolatsioonimaterjalitootja ametlik algusaasta on 1982, aga sellele pandi alus veelgi varem, kui ehituspoes töötanud Jorma J. Nieminen hakkas ise isolatsioonimaterjali tootma. Nüüd on pereettevõttel tehaseid Soomes, Rootsis, Leedus ja Hispaanias. Ettevõtte käive oli eelmisel aastal 77 miljonit eurot ja kasum 3,6 miljonit eurot.

Loe pikemalt Äripäevast.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077