Autor: Äripäev • 13. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HKScan on Soome börsi viletsaim

Rakvere lihakombinaat
Foto: Julia-Maria Linna
Rakvere lihakombinaadi omanikul HKScanil on Soome börsifirmadest kõige kehvemini käinud, võtab tulemuste hooaja kokku Kauppalehti.

Lihatööstuskontserni tulemus on kahanenud 12 kvartalit järjest. Kauppalehti kirjutab, et ettevõtte majandustulemuste aruannet oli valus lugeda, kolmanda kvartali ärikahjum oli 10,1 miljonit eurot.

Üheksa kuuga on kahjumit kogunenud 46 miljonit eurot. HKScani raskustega käivitatud Rauma broileritehase osa kahjumis oli 30,9 miljonit eurot.

Kauppalehti hinnangul on lihatööstus raskes seisus. Sügisel välja lastud 40 miljoni euro suuruse hübriidvõlakirja raha on otsas. Septembri lõpus oli ettevõtte kassas raha 13 miljonit eurot ehk sama palju kui juuni lõpus.

Kahanevad tulemused kajastuvad ka aktsia hinnas, mis on aastaga 40 protsenti kukkunud. Nõrgast tulemusest hoolimata pole ettevõte kasumihoiatust andnud. Tegelikult ei anna HKScan investoritele selget tulevikuviidet, kuivõrd selle vaade aastatulemustele ei sisaldanud mingeid numbreid võimaliku käibe kasvu ega kasumi kohta.

Nõrga tulemusega paistis silma ka mööblitootja Martela, mille numbrid liiguvad allamäge seitsmendat kvartalit järjest. Ärikasum kukkus kolmandas kvartalis 1,7 miljoni pealt nulli. Oktoobris andis ettevõtte kasumihoiatuse, kus märkis, et käive ja kasum püsivad varem ennustatud kasvu asemel mulluses suurusjärgus.

Nordea, liftitootja Kone, hügieenitoodete valmistaja Suominen, küberturvafirma F-Secure ja Raisio järgnevad kuue kahaneva kvartaliga. Kusjuures enne seda oli Kone 46 kvartalit järjest kasvanud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077